Partner Morten Astrup i det London-baserte investeringsselskapet Storm Capital heller kaldt vann i årene på dem som tror at en høy oljepris garanterer nedsiden for en oljesmurt Oslo Børs.

Satser på gjeld
Han tror på en oljepris mellom 70 og 100 dollar fatet, men at man må være forberedt på at enkelte sjokk kan gi oljepriser helt ned i 30-40 dollar fatet. Det gjør aksjer til en langt mer usikker investering, ifølge ham.

- Vi tror gjeldssiden er det beste stedet å være for da kan du oppnå to-sifret avkastning de neste 2-3 årene. Da har du fordelen av at bakenforliggende må gå konkurs før du taper penger , sier Astrup til DN.no.

DN Play: - Norge er som en øy av melk og honning:



Frykter Saudi-sjokk
Han viser til at skiferolje kommer raskere enn tidligere ventet og at utbyggingen av infrastruktur for olje og gass i USA også har fått fart på møllen.

- Vi tror at en oljepris mellom 70 og 100 dollar spesielt i perioder der hvor man har sjokk ned, hvor for eksempel der Saudi-Arabia skal vise at de har makten. Da vil det være ganske lite gøy å være i aksjer, sier han.

- Nordsjøen vil overleve med den oljeprisen vi skisserer, men du får ikke den euforiaen som du har nå, så derfor tør vi ikke å være så bullish.

Satser på Røkke-rabatten
En aksje han likevel eier og har tro på er Aker ASA. Han viser til at aksjen i dag har en rabatt på 40 prosent sammenlignet med 20 prosent de siste årene.

Les også: Slik skal han fjerne Røkke-rabatten

Astrup tror rabatten skyldes at det fortsatt er folk som er hårsår for måten Røkke kom inn i konsernet, men viser til at det svært få råtne egg i Akers selskapsportefølje.

- Det er bedre å sitte i båten til mor, der hvor Røkke har sine egne penger, sier han.

Styrer unna lange lån
Forvalteren tar heller ikke i de lengste selskapspapirene, som obligasjoner med syv og ti års løpetid.

- Får du en smell i markedet, vil papirer med lang durasjon få en stjernesmell de også, for det blir nesten som en aksje, sier Astrup.

Da foretrekker forvalterene heller selskapsgjeld med kortere løpetid og eiendom.

London vil ha norske kroner
Storm Capital forvalter rundt 400 millioner dollar, rundt 2,4 milliarder kroner på vegne av sine kunder. Selskapet opplever økende interesse fra London mot norske kroner og selskaper.

Som følge av dette har selskapet endret et obligasjonsfond til norske kroner, samt åpnet et lukket fond, opplyser Astrup til DN.no.

Forvalteren markerte seg i fjor høst som en av de mest kritiske obligasjonseierne i Sevan Marine, som i fjor høst ble reddet med et nødskrik gjennom en finansiell restrukturering ledet av daværende styreleder Jens Ulltveit-Moe.

Les også:
Søkkrike norske riggmilliardærer

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.