De fire store dagligvareaktørene har startet en kamp for å fjerne dagens gjenbruksflasker fra butikkhyllene og erstatte dem med engangsflasker. Med seg har de flere bryggerier, deriblant Coca-Cola, Mack Ølbryggeri, Telemark Kildevann, samt saftprodusenten Lerum, skriver Dagens Næringsliv.

Bryggeriene er delt i synet på engangsflasker, og temaet er så betent at Bryggeri- og drikkevareforeningen har bestemt seg for ikke å mene noe i saken.

Norges største bryggeriaktør, Ringnes, stritter kraftig imot og truer nå med kraftige konsekvenser om det blir like betingelser for gjenbruksflasker og gjenvinningsflasker.

- 200 jobber forsvinner
I et brev som administrerende direktør Ole Petter Wie i Ringnes har sendt nærings- og handelsdepartementet skriver han at det er høyst sannsynlig at selskapet stopper all brusproduksjon hos E.C. Dahls i Trondheim, hos Oskar Sylte Mineralvannsfabrikk i Molde, samt kutter all produksjon i Arendal Bryggeri om grunnavgiften på engangsemballasje fjernes.

Brusstoppen, i tillegg til at det blir slutt på flaskesortering, vil bety at rundt 200 produksjonsarbeidere forsvinner ut av Ringnes-systemet, ifølge Wie.

- Vi ønsker å produsere på flere forskjellige steder i Norge, med kan altså bli tvunget til å gjøre noe annet, sier Wie til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.