Resten av forpleiningspersonellet ble sendt til en annen plattform, men kvinnen var så skremt at hun ba om å bli evakuert til land, skriver Aftenbladet .

- Hadde dette vært en ansatt i BP så hadde det stått helsepersonell og tatt henne i mot. Sodexo velger å trekke henne i lønn og i etterkant kalle henne inn til møte der de sier at om hun er utrygg med å arbeide offshore i dårlig vær bør hun se seg om etter annet arbeid, sier klubbleder Leif Haral Salomonsen i Industri Energi-klubben i Sodexo.

-Dette er et kjempeavvik i forhold til hva jeg er vant med, sier han.

Bedriften trakk kvinnen for lønn de dagene hun var evakuert, og hevder evakueringen var å betrakte som permisjon uten lønn.

Sodexo ville ikke kommentere saken. De har i følge Industri Energi nektet å signere en tvisteprotokoll med fagforeningen, noe de er forpliktet til å gjøre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.