Trump viser liten sans for at dommere har en rolle i å overprøve om hans politikk er i tråd med loven. Han reagerer i dag kraftig på at en dommer har satt til side hans innreiseforbud mot borgere fra syv land.

- Meningen til den "såkalte dommeren" er latterlig og vil bli omgjort, skriver Trump på Twitter om James Robart, dommeren i delstaten Washington som fredag utstedte den midlertidige forføyningen. 

- Når et land ikke lenger er i stand til å si hvem som kan, og hvem som ikke kan komme inn og ut, særlig av trygghet- og sikkerhetsgrunner, er det kjempetrøbbel, skriver Trump i en annen Twitter-melding lørdag ettermiddag.

I en tredje melding skriver Trump at det er "interessant" at enkelte land i Midtøsten "er enige" hva gjelder innreiseforbudet: - De vet at hvis visse folk får lov til å komme inn, er det død og ødeleggelse, skriver han videre i samme melding. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.