Trump, som har aldri lagt skjul på at han misliker Bush-familien, kom med uttalelsen under et intervju med Bloomberg Television fredag.

– Man kan si hva man vil om George Bush, men World Trade Center raste sammen under hans tid ved makten, sa Trump.

Sto på sitt

Intervjueren protesterte og mente at det var urettferdig av Trump å laste Bush for terrorangrepet som kostet nesten 3.000 mennesker livet, men mangemilliardæren sto på sitt.

– Var det ikke han som var president kanskje? Uansett om han hadde eller ikke hadde skylda, det var han som var president. World Trade Center raste sammen i hans regjeringstid, sa Trump.

Trump er kjent for sine mange sleivspark og sparer ikke på kruttet når han karakteriserer sine politiske rivaler, blant dem den tidligere presidentens bror Jeb, som også håper å bli republikanernes presidentkandidat neste år.

– Patetisk

Jeb Bush var raskt ute med å kommentere Trumps utfall mot broren.

– Hvor patetisk er det ikke av Trump å kritisere presidenten for 9/11. Vi ble angrepet, og broren min sørget for at vi var trygge, skrev han på Twitter.

Tidligere i år delte Trump ut et sleivspark til senator John McCain, som var krigsfange i Vietnam i over fem år og som hylles som krigshelt i USA.

McCain er slett ingen krigshelt, han lot seg jo ta til fange, hevdet Trump, som ifølge meningsmålingene fortsatt har et klart forsprang på de øvrige 14 som har meldt seg på i kappløpet om å bli republikanernes presidentkandidat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.