Frp-politiker Jan Arild Ellingsen går hardt ut mot politiets håndtering av terrortrusselen mot Norge i forrige uke.

– De eneste seierherrene i denne saken er terroristene. Politiet har bidratt til støy og bekymring i befolkningen, sier Frp-politiker og medlem av justiskomiteen på Stortinget, Jan Arild Ellingsen, til VG.

Etter at terrortrusselen ble kjent torsdag ble bevæpnet politi satt i beredskap over hele landet.

– Det er som å rope «ulv-ulv». Det er begrenset hvor mange ganger innbyggerne kan være på tå hev. Neste gang er det fare for at innbyggerne ikke tar en slik melding like alvorlig, sier politikeren.

- Innsiktsløs kritikk

Han mener Politiets sikkerhetstjeneste (PST) må bevise at det var en reell og viktig grunn til å gå ut med denne informasjonen, på den måten de gjorde.

Frp-politikeren sier nå at han forventer en skikkelig internevaluering av hva som har skjedd, og hvilken informasjonsmetode som er brukt.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) er sterkt uenig med sin partikollegas syn på saken.

– Jeg mener det er innsiktsløs kritikk. PST, politiet og politisk ledelse måtte vurdere den situasjonen de var oppe i på det aktuelle tidspunktet. I denne saken var det åpenbart riktig å informere befolkningen, etter min mening, sier Anundsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Anklager Ap for å utnytte trusler politisk
 

Stormark: – Flere tjenester meldte om trussel mot Norge


Forsker tror aldri vi får vite hva trusselen gikk ut på