17 utenlandske turister, en sivil tunisier og en tunisisk politimann ble drept i angrepet mot nasjonalforsamlingen og et museum i den tunisiske hovedstaden onsdag. Mange turister ble også holdt som gisler. Etter det norsk UD kjenner til, er ingen nordmenn rammet av angrepet.

Angrepet og gisselaksjonen er over, og de to gisseltakerne er drept av tunisiske spesialstyrker, ifølge myndighetene.

Gjerningsmennene gikk til angrep på nasjonalforsamlingen og Bardo-museet som ligger like ved, onsdag ettermiddag. Det var ikke umiddelbart kjent hvem som sto bak angrepet.

Varte i flere timer

De første meldingene om skyting ved nasjonalforsamlingen kom like før klokka 13 norsk tid. Nærmere to og en halv time senere opplyste myndighetene at det hele var over.

De to gisseltakerne var væpnet med kalasjnikover og tok flere turister som gisler inne i nasjonalmuseet. Det var britiske, italienske, franske og spanske statsborgere blant gislene, ifølge BBC.

Museumsbygningen ligger like ved siden av den tunisiske nasjonalforsamlingen. Parlamentarikerne, som diskuterte anti-terrorlovgivning da angrepet fant sted, ble evakuert.

Bardo-museet i Tunis er åstedet for gisseldramaet. Bilder på Twitter viser flere gisler, blant annet minst fire barn, i dette rommet. Foto: NTB Scanpix/AFP Photo/Fethi Belaid
Bardo-museet i Tunis er åstedet for gisseldramaet. Bilder på Twitter viser flere gisler, blant annet minst fire barn, i dette rommet. Foto: NTB Scanpix/AFP Photo/Fethi Belaid (Foto: Afp)

Råd til nordmenn

Ingen nordmenn er berørt av terrorangrepet, så vidt Utenriksdepartementet kjenner til. UD jobber fremdeles med å få oversikt over situasjonen. Nordmenn i området oppfordres til å holde seg innendørs, opplyser pressekontakt Rune Bjåstad til NTB.

For øvrig oppfordrer Utenriksdepartementet reisende til å utvise aktsomhet ved reiser til eller opphold i Tunisia, ifølge departementets reiseråd. Rådet ble gitt før onsdagens hendelser.

Arabiske våren

Tunisia regnes som det eneste landet der folkeopprøret under den arabiske våren i 2011 førte til en vellykket demokratisk prosess.

Bekymringen for sikkerheten i Tunisia har derimot økt ettersom nabolandet Libya er blitt mer og mer ustabilt. I tillegg har mange tunisiere reist for å kjempe som fremmedkrigere i Irak og Syria, noe som har ført til økende frykt for at terror kan finne sted på tunisisk jord.

Landet styres nå av en regjering som består av både sekulære og moderate islamistiske politikere. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.