Nå er campingplasseierne og Norsk Bobil- og Caravanklubb lei.

Avisen Tidens Krav skriver i dag om den stadig økende frustrasjonen over utenlandske bobilturister langs den populære og smellvakre Atlanterhavsveien på Nordmøre.

Turistvert Morten Holen eier og driver familiebedriften Atlanterhavsveien Sjøstuer. Mens de kostbare fasilitetene trekker til seg bobiler i lange baner - er det slett ikke alle som legger igjen så mye som en krone.

- Bobiler svinger innom, ber om å få tømme dritt og fylle vann gratis, og kjører tilbake til Atlanterhavsveien for å campe videre gratis, oppsummerer Holen overfor Tidens Krav (krever innlogging).

Noen tar seg også en dusj uten å kjøpe så mye som en kopp kaffe.

«Gratis-gebyr»
Nå krever Holen at bobiler må finne seg i å betale en avgift når de parkerer langs veien utenom de etablerte campingplassene, for å spare 220 kroner i døgnet.

- Dette er frustrerende, sier Holen til avisen.

Han mener det er rimelig med en avgift utenfor campingplassene, ettersom norske skattebetalere har tatt regningen med å oppgradere Atlanterhavsveien for å gjøre den attraktiv for bobilene.

Kravet om "overnattingsgebyr" der det er gratis å stå i dag, får støtte fra Norsk Bobil- og Caravanklubb.

- Det er utlendinger og da spesielt franskmenn som ikke vil betale. De drar rundt og parkerer ved offentlige bygg som har motoroppvarming, gjerne ved skoler hvor det er gratis, sier han til Tidens Krav.

Artikkelen sier ingenting om hvor stor en slik avgift eventuelt bør være på.

Les også på DN.no:

Tv-serien «Bertrands metode» floppet - Bertrand trekker seg

Svensker kastes ut av hjemmene sine for å gi plass til asylsøkere

Droppet forelesninger, fikk toppkarakterer dnPlus (+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.