– Atter en gang er folket i Israel og Palestina trukket inn i en dødelig kamp med hevndrevet vold, hvor det aldri kan bli noen seierherrer, sier erkebiskopen i en uttalelse onsdag.

– Akkurat som barn etter en krangel på en lekeplass, kaster religiøse og politiske ledere seg over hverandre, ikke for å skape fred, men for å kunne erklære: Det var ikke oss, de begynte, uttaler Tutu.

Israelske kampfly har sluppet flere hundre bomber over Gazastripen, hvor flere titall mennesker, blant dem mange sivile, er blitt drept de siste dagene. Hamas' væpnede fløy har på sin side skutt en rekke raketter mot Israel.

– Verden forventer at israelere og palestinere er større enn dem selv, at de handler nå, før flere barn blir skadd, mener 82-åringen.

LES OGSÅ: Andreas (19) har tjent over én million fra gutterommet

Anundsen: - Generelt er vi sårbare(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.