Styret i TV 2 har vedtatt hvordan den nye organisasjonen i tv-kanalen skal se ut i fremtiden: 177 fast ansatte må forlate kanalen og det skal satses videre på strømmetjenester.

Av disse har 64 fått innvilget sluttpakker.

DN er til stede på TV 2-ledelsens pressekonferanse, der Olav T. Sandnes nå orienterer om grunnen til at TV 2 må nedbemanne.

LES OGSÅ: Varsler «voldsom kamp» om tv-seerne dnPlus

– Sammen med Netflix

– De endringene som treffer alle våre kommersielle konkurrenter, ja, de treffer også TV 2. Derfor foretar vi nå en avgjørende kursomlegging, sier Sandnes på pressekonferansen, og fortsetter:

– Sammen med Netflix skal TV 2 være en av to leverandører nordmenn opplever at de trenger av strømmetjenester.

Han lover færre smale programmer og flere brede, og viser til suksessen Petter Uteligger.

– At det er noen seerflukt fra TV 2, er ikke riktig, sier Sandnes til pressen.

Kanalen skal spare 350 millioner kroner de neste fire årene, og har de siste månedene nedbemannet en rekke ansatte. I forrige uke ble det kjent at over 60 personer har tatt sluttpakke, blant annet profiler som Nils Gunnar Lie, Mah Rukh-Ali og Jan Ove Ekeberg.

– Vi tar ikke lett på overtalligheten. Jeg har opplevd at det i TV 2-organisasjonen er stor forståelse for at vi må gjøre endringer, sier Sandnes.

Han understreker at det vil være en balanse som i dag mellom Bergen og Oslo, og antyder at kuttene vil fordele seg jevnt. Sandnes sier samtidig det er de avdelingene der det er flest ansatte som blir hardest rammet av kuttene.

Nye sluttpakker

TV 2s organisasjonsdirektør, Sarah Willand, bekrefter på pressemøtet at det er gitt et nytt sluttpakketilbud til de ansatte, med frist 28. oktober. I tillegg til de 64 som allerede har tatt sluttpakke i TV 2, må 113 personer nå gå.

I tillegg faller 17 midlertidige stillinger bort.

– Det er en ny organisasjonsstruktur på trappene. Først over nyttår sitter vi med et bilde av hvem som er overtallige, sier Willand.

Hun understreker at TV 2-ledelsen ikke vil gå ut med antydninger om hvilke ansatte som bør søke på de nye pakkene, og at ledelsen helle rikke driver «proaktiv» rådgivning.

Legger ned «Lørdagsmagasinet»

TV 2s nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther sier til pressen at han tror folk flest vil merke lite til endringene. Samtidig bekrefter han at programmet Lørdagsmagasinet legges ned. TV 2 samler nå alle ansatte i nyhetsproduksjonen i Nyhetskanalen.

Lagt ned blir også lokalkontoret i Kristiansand. Lokalkontorer der det nå jobber to årsverk, vil reduseres til en ansatt.

– Vi tar ut kuttene i færre desker, færre sjefer fordi vi alle skal jobbe i samme avdeling. Det sparer vi en 50-60 årsverk på. Jeg tror vi skal bli bedre på å jobbe sammen, sier Årsæther.

Vil ha motytelser fra staten

TV 2 har i lengre tid ønsket seg en ny avtale med staten, som sikrer støtte til at kanalen fortsatt kan lage nyheter og ha hovedkontor i Bergen.

På spørsmål om TV 2s hovedkontor ligger i Bergen i 2020, svarer Sandnes uten å nevne hvilken by.

Når han så fikk spørsmål om det ville fortsette å ligge i Bergen om TV 2 får en relevant motytelse fra staten, svarer Sandnes ja.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.