Olav T. Sandnes blir ny TV 2-sjef. Det melder TV 2 i  morges.

Sandnes skal både være sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, i likhet med forgjengerne Bjørn Atle Holter-Hovind, Arne A. Jensen, Kåre Valebrokk og avtroppende Alf Hildrum.

– Vi har ansatt en toppsjef som har alle forutsetninger for å gi TV 2 et ytterligere løft, sier styreleder i TV 2 Hans J. Carstensen ifølge pressemeldingen.

Var favoritt

Da Dagens Næringsliv i sommer skrev om kampen for å ta over etter Alf Hildrum, var Sandnes mannen flertallet valgte å trekke frem som favoritt.

Ting som talte for Sandnes var at han hadde styrt Egmont Hjemmet Mortensen godt og var godt kjent for Egmont-ledelsen i Danmark.

Tidligere styremedlem

Styreleder i TV 2 Hans J. Carstensen er svært glad for at Sandes har takket ja til jobben som sjef i Mediehuset TV 2.

– Olav er en erfaren og dynamisk medieleder som har skapt gode resultater i Egmont Publishing. Han forstår utviklingen innen TV og digitale medier, og han kjenner TV 2 godt som styremedlem, sier TV 2s styreleder.

Krevende jobb

Olav T. Sandnes (42) er i dag administrerende direktør i Egmont Publishing. Han tar over som TV 2-sjef etter Alf Hildrum (66). Sandnes går samtidig inn i Egmont sin konsernledelse, skriver TV 2.

– Jeg ser virkelig fram til å jobbe med TV 2 og hele organisasjonen. TV 2 er en virksomhet som rommer mye kompetanse, men vel så viktig - den rommer mye lidenskap! I TV 2 skal vi sammen løse det jeg mener er landets mest spennende, interessante men også krevende mediejobb og samtidig fortsette å levere på et viktig samfunnsoppdrag, sier Sandnes.

Starter 5. januar

I pressemeldingen sier Sandnes harn er klar over at han tar jobben i et mediehus som alle har et forhold til.

- I et samfunn som oppleves som mer og mer fragmentert framstår TV 2 som unik i måten de samler det norske folk foran tv-skjermene. Så er det også viktig at vi er gode partnere for produksjonsselskaper, annonsører, mediebyråer og ikke minst til distributørene, forteller Olav T. Sandnes.

Olav T. Sandnes starter som TV 2-sjef den 5. januar.

Startlønn på tre millioner

Sandnes vil få minimum tre millioner kroner i året som TV 2-sjef, med mulighet for ytterligere 1,2 millioner i bonusordinger.

Til sammenligning hadde Alf Hildrum en skattbar inntekt på 3,4 millioner kroner i 2013.

Hildrum med til april

Alf Hildrum har vært TV 2-sjef siden 2007. 5. januar neste år går han av. Foto: Ida von Hanno Bast
Alf Hildrum har vært TV 2-sjef siden 2007. 5. januar neste år går han av. Foto: Ida von Hanno Bast (Foto: Dagens Næringsliv)
Alf Hildrum går formelt av som Tv 2-sjef samme dag som Sandnes tiltrer, men skal stå til disposisjon for styreleder og ny sjef fram til kontrakten hans utløper  30. april.

– Alf Hildrum har gjennom sine syv år som toppsjef tatt TV 2 inn i en ny tid. Mediehuset står i dag sterkt på alle plattformer og Hildrum har også sørget for at TV 2 kan vise til flere inntektsstrømmer som vil være viktige i fremtiden. Det er en markant medieleder som nå gir seg som TV 2-sjef, sier styreleder Hans J. Carstensen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.