TV 2 omsatte for 3,7 milliarder kroner og leverte et driftsresultat på 719 millioner kroner i 2014.

Mens NRK mistet store seerandeler i 2014, vokste TV 2 tilsvarende, og avstanden mellom de to kanalene var på sitt laveste nivå siden 2008.

Suksess med OL

Inntektsveksten er på seks prosent og resultatveksten på 11. Rettigheter til Fotball-VM og OL peker seg ut som hovedårsakene til TV 2s suksess i 2014.

NRK kom aldri helt tilbake etter OL-sjokket. Seertallene falt og forble lavere gjennom hele 2014.

TV 2 økte på sin side sine inntekter med 304 millioner kroner.

– TV 2 lyktes i 2014 med å oppnå store seer-suksesser i arrangementer som OL og fotball-VM, men også med klassiske TV 2-konsepter som Farmen, sier administrerende direktør Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Sliter uten OL

Inngangen på 2015 har derimot vært en real nedtur uten OL-rettigheter i bunn for TV 2.

Mens TV 2 var større enn NRK i februar ifjor, har NRK hatt halvparten av all tv-seeing så langt i år.

– Vi har vært særdeles godt forberedt på å komme langt unna de tallene vi opplevde i den fantastiske OL-måneden ifjor. Men vi er jo bare halvveis i vårsesongen, og har mange premierer som kommer utover våren. Vi føler vi har veldig gode ting på gang, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til DN i dagens avis.

Sparer halv milliard på pensjon

Hovedårsaken til det gode driftsresultatet er heller ikke de økte inntektene fra økende seertall.

– Underliggende resultat er preget av betydelig satsing på sentrale sportsrettigheter i 2014, skriver TV 2 i en pressemelding.

Det ga en underliggende resultatforbedring på 11 prosent. Men den største resultatfaktoren var avskaffelsen av ytelsespensjon, som gir TV 2 en engangseffekt på 434 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.