Professor Trond Bjørnenak ved Norges Handelshøyskole i Bergen har tidligere anslått at TV 2 taper mellom 300 og 400 millioner på å drive nyhetsproduksjon med hovedkontor i Bergen, skriver Klassekampen.

Utlysningsteksten fra Kulturdepartementet inneholdt krav om nyhetssendinger og hovedkontor i Bergen, men ingenting om økonomisk kompensasjon.

Kan ikke gjeninnføre NRK-monopolet

Geir Bekkevold i KrF understreker at kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) ikke bør bli den kulturministeren som gjeninnfører TV-monopolet i Norge

- Vi forlanger at hun kommer til Stortinget med en løsning på hvordan vi får beholdt en kommersiell allmennkringkaster så snart som mulig, sier Geir Bekkevold, kulturpolitisk talsmann i KrF.

Regjeringen kan ikke skyve denne saken foran seg under dekke av å vente på innstillingen fra Mediemangfoldsutvalget, mener han.

Utvalget skal under ledelse av Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås levere sin innstilling 1. mars neste år.

Også Arbeiderpartiets kulturpolitiske talsmann er opprørt over at Norge står i fare for å miste sin kommersielle allmennkringkaster.

- Vi har en klar forventning om at regjeringen fremmer et forslag som Stortinget kan ta stilling til. Alt annet vil ansees som avtalebrudd, sier stortingsrepresentant Arild Grande.

Utrede statsstøtte

Nå har Kulturdepartementet bedt Mediemangfoldsutvalget om hjelp til å vurdere hva slags modeller for statsstøtte som er best egnet for en ny kommersiell allmennkringkaster.

- Mediemangfoldsutvalget, som jeg leder, har i dag mottatt et tilleggsmandat fra Kulturdepartementet, skriver utvalgsleder Knut Olav Åmås på Facebook fredag.

«Utvalget skal utrede modeller som kan finansiere andre statlige bidrag til et vitalt demokrati og en mangfoldig medieoffentlighet, slik som allmennkringkasteroppdrag på radio, pressestøtte, tilskudd til lokalkringkasting, samiske aviser, stipender og lignende».

Les også DNs spesial: Hvordan rote bort en god ledelse på 14 dager.

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.