I en pressemelding fra TV 2 fredag legger kanalledelsen frem hvordan de skal kutte for å spare 350 millioner kroner frem til år 2020.

– Bemanningen skal baseres på en helhetsvurdering av ansiennitet, sosiale forhold, alder, kjønn og kompetanse. Slik kan alle medarbeidere bli vurdert på et bredest mulig grunnlag. I dag har vi enkel tilgang til alles ansiennitet, alder og kjønn, mens vi ikke har oversikt over sosiale forhold og kompetanse, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i TV 2.

Hun understreker at alle ansatte får muligheten i samråd med lederne til selv å vurdere sin kompetanse og hvilke roller i den nye organisasjonen som kan passe for dem.

Tidligere er det blitt kjent at over 177 må gå i kanalen, og at 71 tok frivillig sluttpakke. Dermed manglet det 106 medarbeidere.

- Tøffe tider

Ifølge Willand gjenstår det nå en overtallighet på rundt 90 årsverk. 70 av disse er inkludert i bemanningsprosessen som starter nå, mens de resterende 20 skal først fjernes når kanalen flytter inn i nye lokaler i Oslo og Bergen.

51 skal tas fra områdene og avdelingene som gjelder sport, nyheter, TV2.no og produksjonsavdelingen.

- De tøffe tidene i mediebransjen fortsetter imidlertid med full kraft og vi kommer ikke utenom nedbemanning. Dessverre er vi ikke i mål med frivillige sluttpakker, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 i pressemeldingen.

TV 2 ønsker fortsatt at kuttene skal løses med frivillighet - selv om to ansatte allerede har varslet at de vil stevne kanalen for usaklig oppsigelse.

- Samtidig har vi vært tydelige på at vi nå opererer innenfor en strammere økonomisk ramme en tidligere. Men vi vil fortsatt gjøre det vi kan for å tilrettelegge for gode løsninger for den enkelte, sier Willand.

Klubbleder Henrikke Helland i TV 2 sier de er «veldig uenig» i prosessen som ledelsen nå bruker.

– Dette skaper en veldig dårlig stemning internt. Noen grupper skal kompetansekartlegges, mens andre bare blir plassert inn i roller som uforandret, sier Helland.

Ny organisasjon skal være klar februar neste år, og Helland frykter det verste når ledelsen skal finne de som er overtallige.

– Vår beskjed til ledelsen har vært at vi frykter rettssaker. Vi jobber med å få til frivillige løsninger som er best mulig. Men vi må forvente rettslige skritt når ansatte som skal bort blir «pekt på», sier hun.

 

Se video:

Demonstrasjoner mot Trump flere steder i USA
Flere steder i USA samlet demonstranter seg onsdag kveld for å markere sin motstand mot valget av Donald Trump som president.
00:58
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.