Selve kampen endte 0-0, men TV 2-tittere og de fremmøtte på et stappfullt Ullevaal Stadion fikk se den 16 år gamle drammenseren fra start, sammen med verdensstjerner som Gareth Bale og Luka Modric søndag.

Ødegaard ble byttet ut rett etter pause, men TV 2 er likevel fornøyd med tallene.

- Med utgangspunkt i treningskamp, august og kampstart-tidspunktet, kl. 15.00, er vi veldig fornøyde med seertallene på Vålerenga – Real Madrid. En norsk gullkalv i en av verdens største fotballklubber er en historie seerne ikke blir mett på, sier sportssjef Vegard Jansen Hagen i en pressemelding.

Det ga TV 2 en markedsandel på 54,3 prosent.

Ingen La Liga-avklaring

I Spania er det 11 dager til La Liga sparkes i gang av Malaga og Sevilla.

Som DN har skrevet tidligere i sommer, sitter fremdeles ingen norske tv-kanaler på rettighetene til å sende Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Ødegaard og co.

Rettighetene til å vise La Liga i Skandinavia sitter agentselskapet MP & Silva, med base i London, på.

DN har siden forrige uke forsøkt å komme i kontakt med MP & Silva, men selskapet har ikke besvart henvendelsene.

La Liga-rettighetene er sammen med rettighetene til italienske Serie A først ut når tv-selskapene barker sammen i det som blir et milliardspill om fotballrettigheter de kommende månedene.

Blant annet skal rettighetene for Premier League, Tippeligaen og Norges fremtidige landskamper også forhandles om.

Flere interessenter

Både TV 2, Discovery Networks (TV Norge) og Viasat har vist interesse for de spanske rettighetene, som det ventes en avklaring på innen kort tid.

- Vi kan ikke kommentere eventuelle rettighetskjøp. Generelt er La Liga spennende på grunn av to av verdens beste fotballag spiller der, og så har man i tillegg fått Martin Ødegaard, sa sportssjef i Discovery Networks Norway, Jan-Erik Aalbu til DN for to uker siden.

Det er fremdeles ingen avklaring om Martin Ødegaards fremtid i Real Madrid, men VG skrev i går at Ødegaard etter kampen antydet at han blir i hovedstadsklubben denne sesongen.

Forrige sesong var det nå TV 2-eide C More som hadde hovedrettighetene til La Liga, mens Discovery-eide Max viste én kamp hver runde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.