På Facebook reagerer Oddvar Stenstrøm sterkt på at hans tidligere arbeidsgiver kan sikre seg Lager ny mediepolitikk uten Frp

«Jeg ser gjerne at skattepengene mine blir brukt til å sikre TV 2s gode nyhetsdekning i konkurranse med NRK. Men misliker tanken på at de skal havne i lommene på eierne i Danmark», skriver Stenstrøm på sin profil.

Til DN utdyper han meldingen.

– Så lenge eierne tar utbytte, så må TV 2 ha råd til å produsere nyheter uten statsstøtte. Du trenger ikke å være økonom for å forstå det, sier han på telefon fra Gran Canaria i Spania.

LES OGSÅ:Het krangel mellom TV 2-profiler

Tidligere kulturminister Thorild Widvey har tidligere påpekt det samme: Høye lønninger og utbytte kan ikke forsvares hvis staten skal bruke skattepenger til å opprettholde TV 2s nyhetstilbud.

LES OGSÅ: Lager ny mediepolitikk uten Frp

Bare i fjor tjente to toppsjefene i TV 2s danske eierkonsern tilsammen 30 millioner kroner.

DN skriver torsdag at representantene i Stortingets Familie- og kulturkomité lenge har forsøkt å bli enige om en innstilling til regjeringens allmennkringkastingsmelding.

Arbeiderpartiet skal være vinneren i drakampen om hvilke signaler Stortinget skal sende til regjeringen.

Ap har presset på for å få Storting og regjering til å forplikte seg til å finansiere fortsatt kommersiell allmennkringkasting fra Bergen.

Tidligere har også TV 2-sjef Olav T. Sandnes truet med at kanalens daglige nyhetssendinger kan ta slutt etter 2016 dersom staten ikke bidrar til å dekke kostnadene ved å drive allmennkringkasting.

Vil unngå NRK-monopol

Nåværende nyhetsanker Arill Riise i TV 2 mener derimot saken er mer kompleks enn det Stenstrøm hevder, og har derfor kastet seg inn i debatten på den tidligere «Holmgang»-programlederens Facebook-side.

– Dersom dette går igjennom nå, så er det en avtale flere kan konkurrere om, Oddvar. Regner med Schibsted søker og trolig andre også. Dette handler ikke om hvem sine lommer som skal fylles, men å unngå et NRK-monopol på TV-nyheter, skriver han.

LES OGSÅ:Disse slutter i VG

Ekeberg skriver på Facebook at han er enig med Stenstrøm – og ikke kollega Riise.

– Et skattefinansiert TV 2? Håper det er flere enn meg blant de ansatte som ser på det med høyst blandende følelser. Det er aldri noen god løsning for forretningsdrivende å løpe etter politikerne. For ikke å snakke om hva det innebærer for vår redaksjonelle uavhengighet. Vi må først som sist finne en bærekraftig kommersiell plattform å bygge på. Jeg håper inderlig at Olav Sandnes og resten av ledelsen også tenker slik. Ellers er det fare på ferde, skriver Ekeberg.

Han ønsker ikke å kommentere Facebook-ytringene ytterligere.

Se video - Venstres partileder, Trine Skei Grande forklarer hvordan modellen for NRK-lisensen vil fungere i forslaget som har blitt presentert av Stortinget (Saken fortsetter under videoen):

NRK-lisensen blir TV-skatt etter finsk modell
Venstres partileder, Trine Skei Grande forklarer hvordan modellen for NRK-lisensen vil fungere i forslaget som har blitt presentert av Stortinget.
02:12
Publisert:
Fortsatt gode venner

Til DN understreker Arill Riise at han er glad for at debatten går høyt internt i TV 2, og at han fortsatt er gode venner med både Stenstrøm og Ekeberg.

I motsetning til sine kollegaer, håper han det blir en økonomisk avtale mellom TV 2 og staten.

– Politikerne må begynne å forstå alvoret. Vi er inne i en ny tid. Flere og flere ser på nett, og vi må sørge for at vi ikke ender opp som i Sverige. Der nedskalerte TV4 nyhetssendingene, og nå har Sverige verdens kjedeligste nyhetssendinger, sier han.

Han tror heller ikke TV 2 kan fortsette å drive fra Bergen, slik politikerne vil, uten at staten bidrar økonomisk.

– Skal vi inngå en avtale med staten som forplikter oss å ha daglige nyhetssendinger og ha hovedkontor i Bergen uten å få noe igjen for det? Det er dette det handler om, skriver Riise på Facebook.

Les også: Nær milliardsmell for TVNorge-eier

Se DNtv: Dette paret vant over 4,5 milliarder norske kroner:

Vant over 4,5 milliarder norske kroner: - Det er veldig stressende
De vant over 4,5 milliarder norske kroner i Powerball forrige måned. Onsdag møtte paret fra Florida opp for å ta i mot den enorme gevinsten.
01:40
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.