Et snitt på 1,37 millioner seere og en markedsandel på 84,1 prosent ble fasit for den direktesendte finalen på NRK1 lørdag kveld, ifølge tall fra NRK analyse.

Eurovision-finalen må dermed sies å ha gått bedre for NRK enn for Rybak personlig, som til tross for å ha vært en av de store forhåndsfavorittene endte på en 15. plass etter at juryen og seernes stemmer var talt opp.

Rybak sørget for toppunkt

Ifølge NRKs analyseavdeling var over to millioner nordmenn innom sendingen, med en total dekning på drøyt 2,1 millioner seere.

Høydepunktet kom da Rybak entret scenen, som snaut 1,6 millioner seere fulgte med på.

Sendingene på NRKs nett-tv samlet i snitt 10.000 seere. Ungdomssatsingen P3 Morgen hadde en egen sending på NRK3 lørdag kveld, som i snitt samlet 65.000 seere.

Beste siden 2015

Seertallene for årets finale er de beste siden 2015, da snaut 1,7 millioner seere fikk med seg Eurovision-showet.

Årets finale holder seg på nivå med fjoråret, da finaleinnsatsen til artisten JOWST og låten «Grab The Moment» i Kiev samlet 1,35 millioner seere.

Den første delen av årets finale mellom klokken ni og ti over elleve lørdag kveld ble sett av rundt 1,4 millioner. Programmets andre halvdel, fra klokken ti over elleve til sendeslutt ti på ett natt til søndag, ble sett av snaut 1,33 millioner.(Vilkår)

Slik styler du for å få mest for leiligheten din
Her er grepene interiørdesigneren gjør før visning.
01:32
Publisert: