Tidligere har det vært nærmest umulig for kabel-tv-kunder hos Canal Digital å si opp tv-pakken om man bare ønsket bredbånd. Nå er det blitt mulig.

Det skjer etter at Forbrukerombudet mente at Get og Canal Digitals tvungne koblingssalg av bredbånd og tv er ulovlig etter markedsføringsloven.

Under et pressemøte på Fornebu i Oslo mandag presenterte leder for bredbånd og tv i Telenor Norge, Birgit Bjørnsen, hvordan Canal Digital har tenkt å følge forbrukermyndighetenes retningslinjer ovenfor sine 1.350.000  tv- og bredbåndskunder fremover.

Under tittelen «Inn i fremtiden med nye tv-vaner» forklarer Bjørnsen at «å se på tv» gjennomgår store endringer for hver dag som går.

- Det har blitt en myte at film er dødt – og det bare er tv-serier som gjelder. Men det er ikke tilfelle, sier hun, og legger til: 

- Vi ønsker å være den portalen hvor kundene kan komme og få se alt det brede innholdet de ønsker. Vi går bort fra å snakke om kanaler og snakker heller om sjanger og innhold, sier hun.

For å gjøre dette på en tydeligere måte, lanserer Canal Digital nye produkter fra og med neste uke. En ren tv-pakke vil koste 439 kroner, mens ønsker du kun bredbånd vil det koste 579 kroner. Vil du ha begge to, må du ut med 868 kroner.

Bjørnsen forklarer prisforskjellen på tv og bredbånd med at det er ulike tjenester med ulik pris.

-  Det er prissatt på hva tv og bredbånd koster i markedet, sier hun.

Tv-sjefen avviser ikke at det kan bli billigere etterhvert. 

- Hva er grunnen til at det har tatt så lang tid å skille disse to produktene?

- Canal Digital var et kabel-tv-selskap som var bygget opp hvor tv var hovedproduktet med for eksempel bredbånd som et produkt på toppen. Når vi da skal snu hele den forretningsmodellen på hodet, så har det vært en stor jobb, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Black Friday: -Folk er gærne
Black Friday får noen av oss til å kjempe om varene, men hva mener vi egentlig om Norges største salgsdag? DN stilte spørsmålet til Black Friday kundene.
02:47
Publisert: