Seks kvinner sto søndag fram i en artikkel i The New Yorker og hevdet Moonves har tvunget dem til å utføre oralsex på ham, at han blottet seg for dem og at han utsatte dem for fysisk vold.

Tidligere i sommer sto seks andre kvinner fram med lignende beskyldninger. Moonves har fram til nå vært toppsjef og styreleder i CBS og dermed en av de mektigste innen underholdnings- og mediebransjen i USA.

Avviser anklagene

Moonves har vært under etterforskning av CBS etter at de seks andre kvinnene sto fram med beskyldninger om seksuelle overgrep. Han hevder selv å ha hatt et gjensidig ønsket seksuelt forhold til tre av dem. Alle øvrige anklager avviser 68-åringen blankt.

CBS kommenterer ikke påstandene i sin pressemelding, men opplyser at Moonves vil donere 20 millioner dollar til en eller flere organisasjoner som støtter metoo-bevegelsen og likestilling for kvinner på arbeidsplassen.

Ingen sluttpakke

Kringkastingsselskapets operasjonelle sjef Joseph Ianniello vil ta over Moonves' oppgaver som administrerende direktør med umiddelbar virkning. Rollen som styreleder vil forbli ledig inntil videre. Moonves ikke vil motta noen sluttpakke før etterforskningen er ferdigstilt, skriver CBS. Han har krav på 180 millioner dollar dersom han sparkes uten grunn.

Det er journalisten Ronan Farrow, som skrev artiklene om Harvey Weinstein som bidro til å sette i gang metoo-bevegelsen, som står bak avsløringene om Moonves.

Anonyme kilder sa allerede lørdag til CNN at en avgang var nært forestående for toppsjefen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ingen i verden kjøpte mer aksjer enn ham
Slik sikret Norge seg en lottogevinst mens panikken spredde seg over hele verden
03:17
Publisert: