I fjor dro Cecilie Skog (43), som egentlig har sykepleier som yrke, inn over 4,4 millioner kroner gjennom sitt aksjeselskapet med samme navn.

Resultatet før skatt ble på nærmere 3,9 millioner kroner i fjor – mot 1,9 millioner i 2016.

Mange bedriftseiere ville nok unt seg millionutbytte etter et slikt suksessår. Men Skog tok ikke ut utbytte og bokførte kun lønn på 701.352 kroner for å være daglig leder. Resten av overskuddet ble ført tilbake til selskapet. Ved inngangen til året satt aksjeselskapet med 11,4 millioner i egenkapital.

Ut på tur

I overkant av 2,1 millioner er rene finansielle inntekter i Cecilie Skogs aksjeselskap. Regnskapet gir ikke noen forklaring på hvor inntektene stammer fra. Men for et knapt år siden, ble det kjent at turutstyrsprodusenten Bergans kjøpte 90,1 prosent av Cecilie Skog og Bjørn Sekkesæters turselskap Fram Expeditions for å satse på egne turer og arrangementer for både privat- og bedriftsmarkedet.

– Det føles veldig riktig at det er nettopp Bergans som tar over eierskapet i Fram. Jeg har samarbeidet med dem i mange år og kjenner kulturen og menneskene godt. Verdiene til Bergans harmonerer godt med det fundamentet vi har bygget Fram på. Det kiler alltid litt i magen når et nytt eventyr tar til, men det skal det gjøre, sa Skog i en pressemelding.

Til topps med «Tjukken»

I tillegg til å arrangere turer, har Skog også vært på to ekspedisjoner sammen med tv-profilen Truls Svendsen. Begge er blitt til tv-programmet «Tjukken og Lillemor» på TV 2. I 2015 gikk duoen over Grønland, mens ferden gikk til Andesfjellene og topptur opp fjellet Aconcagua i januar.

I tillegg til å arrangere turer, har Skog også vært på to ekspedisjoner sammen med tv-profilen Truls Svendsen. Begge er blitt til tv-programmet «Tjukken og Lillemor» på TV 2. I januar gikk ferden til Andesfjellene og topptur opp fjellet Aconcagua.
I tillegg til å arrangere turer, har Skog også vært på to ekspedisjoner sammen med tv-profilen Truls Svendsen. Begge er blitt til tv-programmet «Tjukken og Lillemor» på TV 2. I januar gikk ferden til Andesfjellene og topptur opp fjellet Aconcagua. (Foto: TV 2)

Programlederen har også skrevet en rekke bøker, og holder foredrag om hvordan det var å krysse Antarktis for første gang.

Cecilie Skogs kontaktperson i Plan-B, Linn Halstensen, skriver at Skog ikke har noen kommentar til denne saken.(Vilkår)

På Kjøkkenbenken: Hackit
Mathia Steinbru viser hvordan man bruker en Hackit.
00:55
Publisert: