Selskapet melder i en pressemelding om omsetningsrekord i fjor, med en omsetning på over to milliarder kroner. Likevel blir årsresultatet dårligere enn det var i 2016.

Discovery rapporterte i 2016 et årsresultat på 164 millioner kroner. I fjor kom dette ned i 61 millioner kroner.

Årsaken er ifølge selskapet dyre investeringer i sport, norske tv-produksjoner og digitale produkter.

DN erfarer at investeringene i sport hovedsakelig er knyttet til selskapets oppkjøp av rettighetene til Eliteserien i fotball. Discovery kjøpte rettighetene til Eliteserien og Obos-ligaen fra 2017 til 2022 for 2,4 milliarder kroner i 2015. Året etter kjøpte Discovery tv-rettighetene til fire OL for 11 milliarder kroner.

Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland sier selskapet ikke kommenterer årsresultatet utover det som meldes i årsregnskapene, som snart publiseres i Brønnøysundregistrene.

Selskapet opplyser ikke om resultat før skatt eller driftsresultat i pressemeldingen eller overfor DN.

Driftsmarginen ender på 2,9 prosent, opplyser Discovery i pressemeldingen.

Varslet om nedbemanninger

Nyheten om omsetningsrekorden kommer etter at Discovery i mai varslet om nedbemanninger av rundt 13 årsverk.

– Det er en omstilling for å tilpasse oss utfordringene vi ser kommer frem i dag, sa Skoland til DN i mai.

Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen understreket i pressemeldingen selskapet sendte ut i forbindelse med nedbemanningen at omstruktureringen ville frigjøre midler til å øke investeringen i norsk innhold.

– Vår viktigste prioritering fremover er å øke investeringene i norsk innhold og digitale tjenester, og styrke den digitale kompetansen. Det er helt nødvendig for å lykkes i det norske tv-markedet. Men det innebærer også at vi hele tiden må søke løsninger som frigjør midler til nettopp dette. Og det innebærer noen ganger noen tøffe valg, sa Jensen da.

Nyheten kom bare ett år etter siste varslede nedbemanning i Discovery Networks Norge. Den gang skulle antall ansatte reduseres med ni årsverk, ifølge nettstedet Kampanje.

Også for to år siden, i april 2016, fikk staben beskjed om at 35 årsverk ble overflødige.

Ifølge siste tilgjengelige årsregnskap, for 2016, var det 155 ansatte i den norske virksomheten til Discovery Networks.

Omsetningsrekord under ny toppsjef

Selskapet gjennomgikk flere store omveltninger i løpet av fjoråret. Den største kom i februar, da Tine Austvoll Jensen (44) tok over som administrerende direktør for selskapet, etter at daværende toppsjef Harald Strømme gikk på dagen etter uenigheter med den amerikanske toppledelsen.

– Vi har ulike syn på hva som skal til for å lykkes, og forutsetningene for at jeg skal gjøre det har endret seg, sa Strømme til DN etter avgangen.

Selskapet var også i en betent konflikt med den svenske distributøren Com Hem i fjor. I september gikk Discoverys kanaler i svart i Sverige. Discovery forklarte da at prisøkningen de krevde var sammenlignbar med en kopp kaffe per husholdning i året.

Discovery hadde også tidligere vært kaffetørste, da tidligere toppsjef Strømme brukte nøyaktig samme metafor da Discovery var i en fastlåst konflikt med den norske distributøren Canal Digital i 2016.

Samlet beløp kaffekoppene seg til nærmere 300 millioner kroner.(Vilkår)