Tirsdag ettermiddag ble det klart at TVNorge-eier Discovery Networks og Telenor, som eier Canal Digital, har inngått en avtale om distribusjon av elleve Discovery-kanaler, samt Dplay.

– Vi er veldig fornøyde med å ha kommet frem til en ny og fremtidsrettet avtale sammen med Telenor, sier Tine Austvoll Jensen, administrerende direktør i TVNorge og Discovery Networks i en pressemelding.

I tillegg til de elleve Discovery-kanalene får kunder også tilgang til Eliteserien i fotball, samt OL i Tokyo i sommer.

Avtalen betyr at Telenors kunder fortsatt får tilgang til kanalene TVNorge, Fem, Max, Vox, Discovery Channel, TLC, Eurosport Norge, Eurosport 1, Animal Planet, Discovery Science og Investigation Discovery, opplyses det i pressemeldingen.

Administrerende direktør Bjørn Ivar Moen i Canal Digital er glad for å ha fått på plass avtalen.

– Våre kunder er vant til å se hva de vil, når de vil og på hvilken skjerm de ønsker, og vi er glade for at de kan fortsette å se Discoverys innhold i vår tv-tjeneste, sier Moen.

Avtalen som ble annonsert tirsdag gjelder for hele Norden, og kan bety at kunder kan vente seg mer stabilitet i tv-tilbudet i tiden som kommer. De seneste årene har de to partene nemlig vært involvert i flere uenigheter knyttet til kostnadsrammen rundt distribusjonsavtaler både i Norge og Sverige.

«Kaffekopp-striden»

Natt til mandag 1. februar i 2016 forsvant Discoverys kanalpakke for kabel- og satellittkunder hos Canal Digital og Viasat, fordi partene ikke klarte å bli enige om en ny avtale for pakken. Rundt 2,8 millioner tv-seere ble rammet.

Bakgrunnen for nedetiden for fire år siden kom som følge av at Discovery krevde bedre betalt for å la Canal Digital distribuere kanalene. Partene var lenge uenige om hvor store beløp det var snakk om, men da daværende TVNorge-sjef Harald Strømme og Discovery Networks krevde en kaffekopp per kunde mer i året av distributøren Canal Digital, ble saken raskt kjent som «kaffekopp»-striden.

Et år senere, i 2017, nådde konflikten også Sverige, da den svenske kabelleverandøren Com Hem nektet å gå med på en prisøkning på den daværende avtalen. Konflikten i nabolandet endte etter hvert med et kompromiss. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.