I 2015 kom nyheten om at TV 2 betaler 1,6 milliarder kroner for å vise Premier League på norske skjermer. I Storbritannia slo Sky BT Group i budrunden og betalte 4,2 milliarder pund for en treårig avtale.

I neste omgang vil teknologigiganter som Amazon, Facebook og Netflix være med i kampen, ifølge Manchester Uniteds administrerende direktør Ed Woodward. Den kan bety enda større summer. Rettighetene blir solgt for tre år, og vil starte i 2019. Budrunden starter senere i år.

Ed Woodward tror giganter i teknologisektoren er interesserte i rettighetene til å vise Premier League.
Ed Woodward tror giganter i teknologisektoren er interesserte i rettighetene til å vise Premier League. (Foto: Andrew Boyers/Reuters/NTB Scanpix)

– Det var sterk interesse i forrige omgang, sa Woodward under en konferansesamtale om klubbens årlige resultat, skriver Bloomberg. Manchester United, en av de mest populære fotballklubbene i verden, hadde en omsetning på 581 millioner pund i 2016.

De engelske klubbene håper interesse fra flere pengesterke aktører enn Sky og BT vil sørge for at TV-avtalen koster enda mer, noe som vil sørge for ytterligere inntekter til klubbene, skriver Bloomberg.

De 20 klubbene i Premier League får en andel av pengene rettighetene koster, noe som har gjort selv de minste lagene i ligaen meget pengesterke.

Under samtalen pekte Woodward på at teknologiselskaper nylig har vist interesse i andre sportsrettigher – blant annet bød både Facebook og Amazon på rettigheter for indisk cricket, mens Facebook skal vise 22 amerikanske fotballkamper i år.

Pengegallop

Det såkalte overgangsvinduet i fotballen – der spillere blir kjøpt og solgt – stengte i slutten av august. I år ble en rekke rekorder satt for penger brukt på nye spillere. En av grunnene er de store summene klubbene får gjennom de dyer auksjonene av tv-rettigheter.

Premier League-klubber sto bak tre av de seks største overgangene i sommer: (Vilkår)

  • Romelu Lukaku ble kjøpt av Manchester United for 777 millioner kroner.
  • Alvaro Morata ble kjøpt av Chelsea for 710 millioner kroner.
  • Alexandre Lacazette ble kjøpt av Arsenal for 560 millioner kroner.
Fem ting det er verdt å vite før tyskerne går til urnene
Søndag er det valg i Tyskland. DNs kommentator Kjetil Wiedswang forklarer det tyske valget på to minutter.
02:10
Publisert: