– Det er veldig høye tall. Mesterskapet har så vidt kommet i gang, og disse tallene ligner på det vi har sett i tidligere VM og EM-mesterskapet, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Han forteller at søndagens kamp mellom Brasil og Sveits, som endte 1-1, ble den mest sette på NRK, mens de seks andre kampene som er blitt sendt på statskanalen har trukket rundt en halv million seere i gjennomsnitt. Kun 183.000 seere fikk med seg kampen mellom Uruguay og Egypt.

Tolonen er ikke overrasket over at tv-seerne fortsatt benker seg ned foran tv-skjermene for å få med seg fotball-VM - til tross for seertallene synker for hvert kvartal som går.

– Selv om lineær-tv er kraftig er blitt kraftig svekket de siste årene, så tiltrekker store begivenheter seg fortsatt et stort publikum. Det så vi både under Eurovision-finalene og store sportsbegivenheter i vinter. Da velger publikum fortsatt «den store skjermen», sier han.

Fotballfeber i TV 2

Det samme registrerer TV 2, som sammen med NRK deler på tv-rettighetene for fotball-VM i Russland. Kampen mellom Spania og Portugal ble den mest sette på TV 2 med 831.000 seere.

– Dette er fantastiske tall som inspirerer! Fotball-VM har en helt spesiell posisjon blant TV-seerne. Det er en måneds ellevill fotballfest som samler langt flere enn de som følger fotball fra uke til uke. For både NRK og TV 2 er dette en knallstart på mesterskapet. Vi har et svært godt samarbeid der vi i fellesskap setter seerne i sentrum, og det gjør vi best ved å heie på hverandre, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Kampen mellom Mexico og Tyskland ble helgens nest mest sette på TV 2 med 615.000 seere i gjennomsnitt, ifølge en pressemelding fra TV 2.

– TV 2 satser med alt vi har på fotball-VM. Dette har vi ventet på i fire år og er naturligvis spent. Da er det seertall som dette som gir oss ekstra energi og løfter oss ytterligere. Vi gleder oss stort til fortsettelsen, forteller Hagen.(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide: skikkelig fotoapparat til ferien
I mange situasjoner er det bedre med et skikkelig kamera enn å ta mobilbilder
02:30
Publisert: