2017 ble et helt middels år for Monkberry as, som produserer talkshowet «Skavlan». Til tross for at selskapet hadde et fall i både omsetning og driftsresultat, klarte det likevel å få til en økning i resultatet før skatt.

Ole Johan Prytz, styreleder i Monkberry, sier 2017 gikk helt som forventet.

– Det var et helt standard år for oss. Vi har brukt en del midler på produksjon i London og New York, og det bærer resultatet preg av, forteller Prytz.

Han sier resultatøkningen er for marginal til at han kan forklare hva den skyldes.

Fra NRK til TV 2

Fredrik Skavlan eier 75 prosent av aksjene i Monkberry gjennom sitt holdingselskap Fredrik Skavlan as. Monkberry har i en årrekke produsert «Skavlan» på NRK, men i juni meldte programlederen overgang fra NRK til TV 2.

Ifølge Prytz er det ennå for tidlig å si hvordan dette vil slå ut på regnskapssiden.

– TV 2-avtalen åpner nok for mer innspillinger ute. Og det får konsekvenser for resultatet, for det er jo dyrere å filme i London enn i Stockholm, sier Prytz.

– Programmet «Skavlan» har jo vært en viktig del av Gullrekka på NRK. Blir det ny Gullrekke på TV 2 nå?

– Vi håper jo det. Planen er jo å sende «Skavlan» som før, men på TV 2.

Prytz sier pengene var underordnet når det kom til beslutningen om å skifte Tv-kanal.

– Hovedgrunnen til at vi valgte å skifte var at TV 2 offensive fokus på streaming passet oss. Streaming er fremtidens Tv. Vi har vurdert TV 2 som mer offensive enn NRK der, sier han.

Måtte bruke «sparepengene»

Siden 2011 har det vært en klar negativ trend for Monkberrys resultat før skatt. Prytz sier dette skyldes høyere kostnader, primært på grunn av mer innspilling utenlands.

– Rammen vi hadde i NRK åpnet ikke for innspilling i London og New York. Vi brukte «sparepengene» våre for å finansiere det, sier Prytz.

Han forklarer at det er viktig for dem å kunne reise til utlandet, siden det er der de aktuelle gjestene er.

– Noen ganger går det greit å spille til Stockholm. Men det er langt fra Stockholm til New York. Finansieringsformen i TV 2 gjør det enklere å dra ut med dem enn med NRK.(Vilkår)

På Kjøkkenbenken: Thermomix
Mathias Steinbru tester Thermomix
01:24
Publisert: