Akkurat når høsten var på sitt mørkeste for Fredrik Skavlan, fikk talkshowverten et etterlengtet lyspunkt forrige helg.

På grunn av landskampen var «Skavlan» flyttet fra fredag til lørdag på TV 2, og ble sendt rett etter God kveld Norges spesialsending om «Skal vi danse». Det ga seertall på 316.000 seere.

Til sammenligning nådde programmet sitt absolutte bunnivå for to uker siden med 231.000 seere. Lørdagens tall er en økning på 37 prosent fra dette nivået.

Flere eksperter har pekt på at «Skavlan» på TV 2 er sendt rett etter nyhetene, og dermed får lite drahjelp på grunn av de lave seertallene programmet har på fredager. Hovedkonkurrent «Lindmo» blir derimot sendt rett etter «Nytt på nytt» på NRK – tv-helgens desidert mest populære program.

– Flytt nyhetene, var tv-direktør Glenn Engebretsen i Group M klare råd til TV 2 tidligere i høst.

Før landskampen kapret fredagsplassen på TV 2s sendeskjema har ikke tv-kanalen eksperimentert med flytting av hverken nyhetene eller «Skavlan», til tross for ekspertenes råd.

De har derimot prøvd å servere det svenske og norske tv-publikumet forskjellige gjester, som da Else Kåss Furuseth ble klippet bort fra det svenske programmet, mens rytteren Peder Fredricson og skuespilleren Petter Dalle ble klippet bort fra det norske.

Hovedkonkurrenten Anne Lindmo gikk nok en gang på en smell fredag på grunn av konkurransen fra den viktige landskampen mellom Norge og Slovenia, i tillegg til det spennende oppgjøret mellom Magnus Carlsen og Fabiano Caruana i sjakk-VM. NRK-talkshowet endte på 599.000 seere fredag. Etter at hun tok over Fredrik Skavlans plass på fredagskvelden har hun på sitt beste dratt over 800.000 seere(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sensuelt funn i Pompeii
00:52
Publisert: