– Det er veldig godt over snittet, vi har ikke hatt så høye tall siden sesongpremierene på de to første sesongene, sier pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Torsdag ble det klart at foreldrene til den nylig avdøde Ari Behn skulle snakke ut om sønnens bortgang hos Fredrik Skavlan. Resultatet ble skyhøye seertall, med 424.000 seere lineært og digitalt, samt ny andelsrekord for Skavlan på TV 2.

– Bra at så mange fikk sett

Dette er den fjerde sesongen Skavlan vises på TV 2, etter at talk show-kongen tok med seg programmet sitt fra NRK for drøyt halvannet år siden.

Siden overgangen har Skavlan opplevd langt lavere seertall enn hos NRK, og i løpet av våren skal kanalen ta stilling til hvorvidt de vil fornye kontrakten, som i sin tid kostet dem 90 millioner for to år.

Denne uken hadde Skavlan imidlertid høyere seerandel i den kommersielle målgruppen – seere mellom 20 og 49 år – enn noen gang på TV 2.

– Det har vel ligget et stykke opp på 30-tallet, og sjelden vært over 40 prosent, så det er veldig hyggelig at så mange av de som ser tv på det tidspunktet valgte Skavlan. Vi så også at det var utrolig mye positive tilbakemeldinger i sosiale medier etter programmet på lørdagskvelden, sier Dahl.

Han legger ikke skjul på at det nok var interessen for å høre Behns foreldre snakke ut som var årsaken til de høye tallene.

– Det var et sterkt og rørende intervju, som det er bra at så mange fikk sett.

La ut episoden tidligere

Skavlan, som vises i både Sverige og Norge, gikk opprinnelig på fredager i begge landene, men ble etter en skuffende førstesesong flyttet til lørdagskvelden. I Sverige blir programmet imidlertid fremdeles sendt på fredager, og legges ut på nett samme kveld.

TV 2 på sin side har pleid å legge ut episoden på lørdager, men valgte en annen strategi denne uken, og la programmet ut på strømmetjenesten TV 2 Sumo samtidig som svenskene.

– Vi ser at det er flere som har sett episoden på nett både før og etter at den ble sendt lineært. Det kommer sikkert også til å bli mer seing utover uken, slår Dahl fast.

Skavlan var imidlertid ikke programmet med flest seere på TV 2 denne helgen. Lørdagens episode av det svært populære programmet Skal vi danse har totalt blitt sett av 458.000 personer hittil, og er dermed helgens vinner for TV 2. Episoden, som tok for seg karrieren til artisten Linnea Dale, ble imidlertid sett av langt færre enn snittet for serien denne sesongen, som ligger på 579.00. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.