«Allsang på Grensen» har vært et flaggskip for TV2-sommeren siden første note ble truffet på Fredriksteen festning i 2007. Slik ser det ikke ut til å bli i år. Gårsdagens sesongpremiere trakk bare 291.000 seere i programmets første del, og sank ned til 268.000 seere i andre del. Det utgjorde et snitt på 283.000, og en markedsandel på 30 prosent. Det er den verste sesongåpningen programmet har hatt siden starten i 2007.

- Det var ikke noen stor start i i hvert fall, sier Morten Wiberg i Carat. 

TV2: - Fornøyde med tallene

Tross rekordlave premieretall, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV2 seg godt fornøyd med torsdagens seertall.

- Disse tallene for lineær-tv er nesten på høyde med fjorårets premiere, og det er vi godt fornøyde med. Markedsandelen er også nesten like høy som i fjor, sier Dahl.

Han påpeker at tallene vil øke når tall fra opptak og TV2 Sumo tas med i beregningen. For lineær-tv håper Dahl at seertallene vil stabilisere seg rundt 300.000.

Fast høydepunkt

Årets premieretall markerer en betydelig nedgang fra fjorårets premiere på 318.000. I 2015 trakk premieren på TV2s sommersatsing 348.000 seere.

Siden starten i 2007 har programmet bare ved to anledninger hatt et premieresnitt på under 300.000. I 2009-sesongen trakk programmet 288.000 seere, med 299.000 i 2012. Rekorden kom i programmets første år, med et premieretall på 418.000.

Viktigere enn før

«Allsang på Grensen» har blitt et av TV2s viktigste programmer i sommersesongen, etter at kanalens andre sommersatsinger «God sommer Norge» og «Sommer i Dyreparken» ble lagt ned etter fjoråret. Førstnevnte, en direkte konkurrent til NRKs tradisjonsrike «Sommeråpent», hadde et seersnitt på 198.000 i sin andre og siste sesong.

- Jeg tror det «Allsang på Grensen» er viktig for TV2 med tanke på å opprettholde en status som den store kommersielle allmennkringkastingen. Det er viktig å fortsatt være aktuell og fylle sendeskjemaene, så det ikke bare blir reprise-TV, sier Wiberg.

Kommunikasjonssjefen i TV2 sier at «Allsang på Grensen» er et nøkkelprogram for kanalen, men vil ikke spekulere i hva torsdagens premieretall indikerer for programmets fremtid.

- «Allsang» vært en bauta på TV2 i likhet med Tour de France i mange somre. Vi gjør opp status for programmet etter sesongen, sier Dahl.

Wilborn gjorde comeback og statsministeren sang

Under torsdagens sesongåpning var det som vanlig Katrine Moholt som ledet allsangen. Hennes mannlige programlederpartner denne sesongen er Frithjof Wilborn, som torsdag kveld markerte sin første TV2-opptreden på ti år siden han ga seg i kanalen i 2007. Med var også artister som Sissel Kyrkjebø, CC Cowboys, Bettan, Sandra Lyng og Morgan Sulele. Også statsminister Erna Solberg kastet seg med på allsangen.(Vilkår)