Etter mange år i NRK gikk Harald Eia til konkurrenten Discovery i 2013. Nå går komikeren tilbake til rikskringkasteren.

– Jeg har vært strålende fornøyd med å jobbe i TVNorge. Det har vært en glede å få gjøre akkurat det jeg vil, uten at noen blander seg. Så dette handler ikke om misnøye, men at jeg vil prøve noe nytt, sier Harald Eia til DN.

Han forteller at han har ideer som han tror passer bedre på NRK enn hos sin tidligere arbeidsgiver.

– Det er litt hemmelig ennå, men det handler om at NRK har plattformer som passer bedre i skjæringspunktet mellom underholdning, humor, og noe samfunnsaktuelt.

– Er ideene mest i retning av «Team Antonsen» eller «Hjernevask»?

– Jeg kunne gjerne bablet i vei, men får ikke lov til å si så mye ennå. Men noen ting egner seg bedre steder enn andre, og jeg tror NRK er en fin scene for meg akkurat nå, sier han.

Ønsker Eia lykke til

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen er svært fornøyd med å få Eia tilbake.

– Harald Eia er en våre største komikere og fremste programskapere, så det var på høy tid han kom tilbake til NRK. Og vi gleder oss veldig til å lage både morsomme og viktige prosjekter sammen med ham i årene fremover, sier han i en pressemelding.

Discovery er eier av TVNorge, der Harald Eia har vært programleder i «Brille».

– Jeg vet at Bård (Tufte Johansen) har fått seg andre venner i NRK, men satser likevel på å knuffe meg inn på hans lunsjbord i kantinen på Marienlyst, sier Eia i pressemeldingen.

Det er ikke klart hvilke programmer han skal jobbe med i NRK.

Programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge og Discovery Networks forteller at de kommer til å sende to nye sesonger av «Brille» i 2019 som allerede er innspilt.

Han ønsker Eia lykke til i NRK.

– Det har vært veldig, veldig gøy å få jobbe med Harald, det er et samarbeid vi virkelig har satt pris på. Vi er meget takknemlige for jobben han har gjort, spesielt med «Brille». Og jeg har full respekt for avgjørelsen han har tatt, sier Landsverk i pressemeldingen.

Fortsetter som frilanser

Utenom talkshowet «Team Antonsen» og dokumentarserien «Hjernevask» er Eia kjent fra en rekke humorprogrammer som «Åpen Post», «Ut i vår hage», og «Storbynatt», ofte i samarbeid med Bård Tufte Johansen.

Eia har ikke vært fast ansatt i Discovery, men jobbet som frilanser. Det kommer han til å fortsette med i NRK.

– Det blir sånn som før. Midlertidige kontrakter som forlenges så lenge man gjør en god jobb. Og når man ikke gjør det lenger, står man der med lite pensjonspenger, sier han.

På Twitter skriver Bård Tufte Johansen en hilsen til sin nye kollega:

– Velkommen tilbake til barndomshjemmet Harald. Lavere lønn, men eget bibliotek flust av parykker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se hvor mange forsøk Bård Tufte Johansen trengte for å levere Nytt på nytt-vitsen
Hvor vanskelig er det å være komiker med fullsatt tv-studio?
00:00
Publisert: