Forrige program nådde «Skavlan» et nytt bunnivå med 253.000 seere. Denne fredagen fortsatte fallet, til tross for at talkshowet kapret et eksklusivt intervju med Knut Arild Hareide bare timer etter at partilederen tapte kampen om KrFs retning på det ekstraordinære landsmøtet.

Fredrik Skavlans talkshow endte på 238.000, og en markedsandel på 16,5 prosent. I den kommersielle målgruppen mellom 20 og 49 var andelen på 18,4 prosent.

Overgangen fra NRK til TV 2 har vært en eneste lang nedtur for Fredrik Skavlan. Samtidig har hovedkonkurrenten «Lindmo», som sendes samtidig på NRK, gjort stor suksess. På fredag hadde talkshowet 821.000 tv-seere, og en markedsandel på 58,6 prosent.

Programleder Anne Lindmo.
Programleder Anne Lindmo. (Foto: Hampus Lundgren)

«Debatten» som ble sendt klokken halv elleve på NRK hadde også intervju med Knut Arild Hareide. Dette programmet landet på 477.000 seere.

Ikke fornøyd

I seersjiktet til «Skavlan» finner man blant annet NRK-programmene «Arkitektens hytte» med 266.000 tv-seere, og tv-sendingen av Dagsnytt Atten med 221.000.

Kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl i TV 2 mener de lave tallene kan skyldes oppmerksomheten mot KrFs landsmøte.

– Vi er ikke fornøyd med tallene. Det var en spesiell dag på fredag med KrFs landsmøte. Vi så flere utslag som at NRK og TV 2 Nyhetskanalens nyhetssendinger gikk opp, og at Skavlan og Senkveld gikk ned.

– Hadde dere håpet at intervjuet med Knut Arild Hareide skulle dra inn flere seere?

– Det er vanskelig å si. Intervjuet med Hareide ble klart en halvtime før og vi hadde begrenset med tid å kommunisere dette ut, sier han.

Dårligere «lead in»

«Nytt på nytt» toppet som vanlig listen over helgens mest sette tv-programmer, og bikket millionen med 1.013.000 seere. Dahl peker på at «Lindmo» har en fordel med å bli sendt rett etterpå.

– Skavlans «lead-in» er derimot nyhetssendingen med i underkant av 200.000 seere. Det gjør en forskjell.

– Burde dere ikke da flytte talkshowet for å få en bedre «lead in»?

– Det kan godt hende. Vi har ikke vurdert å flytte på «Skavlan» nå. Dette er vurderinger vi gjør hele tiden, sier Dahl. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Erna Solberg om KrF-striden: –Jeg reagerer på karakteristikken av partiene i regjering
02:18
Publisert: