Kanalene til Discovery Networks Norge mistet 1,3 prosent av sin markedsandel hos den kommersielle målgruppen mellom 20 og 49 år i oktober, viser tv-tallene fra Kantar TNS.

Discovery faller med det mest av tv-kanalene hos målgruppen, der konkurrenter som TV 2 og NRK opplever økning.

Målgruppen ser også syv minutter mindre på Discovery-kanalene enn de gjorde i oktober i fjor, viser tv-tallene.

På en pressekonferanse onsdag lanserte administrerende direktør Tine Austvoll Jensen vårprogrammet for TVNorge, Fem, Max og de andre Discovery-kanalene.

1 Hva skyldes fallene i oktober?

– Nå har ikke jeg vært inne og sett inngående på tallene, men i 2017 sett under ett har vi økt markedsandelen mer enn noen andre kanaler. Men det er klart at det har vært et krevende år. Tradisjonell seing er på vei ned, selv om den totale tiden vi bruker på levende bilder øker. I januar kommer det en ny tv-måling, som vil fange opp tv-seing utenfor hjemmet bedre. Selv om den nok vil vise at det er et fall i tv-tittingen, vil den fange opp hvordan stadig flere seere ser på tidsforskjøvet tv.

2 Hvilke programmer fra vårprogrammet tror du vil få folk til å tilbringe mer tid hos dere?

– I vår går vi på med nye sesonger av noen av våre mest populære programkonsepter, pluss noe nytt. En stor nyhet er jo at Ylvis-brødrene gjør tv-comeback hos oss, og i februar får vi æren av å sende OL. Vi kommer også med et par yngre formater, det vi kaller «først på Dplay». Der er blant annet realityserien «Ex on the Beach» og dramaserien «Hvite gutter».

3 Du nevner OL. Hvordan blir det seende ut på Discovery?

– Vi skal levere et knallsterkt OL, og gjøre det på vår måte. Vi skal dekke de norske medaljegrenene på like god måte som NRK og TV 2, som har gjort det kjempebra, men vi kommer også til å ta med humor-dna-et vårt inn i dekningen vår. Hvordan det blir? Det får seerne vente og se. Vi er spent på å vise det frem i februar.

4 Det er varslet en ny reklamefinansiert strømmetjeneste fra dere. Hva kan du si om den?

– I dag har vi Dplay som en strømmetjeneste med innhold uten reklame, som er abonnementsbasert. Det er et godt produkt, og fungerer bra. Vi vet hvem av seerne våre som er betalingsvillige for å slippe reklame. Så ser vi nå på hvordan vi kan tilby deler av innholdet vårt foran betalingsmuren. Dette for å nå dem som aldri har kommet til lineær-tv. Da tenker vi primært på yngre seere.

5 Du nevnte serier som skal få folk til Dplay. Hvordan skal dere balansere satsingen mellom Dplay og denne nye tjenesten, dersom begge skal rette seg mot de yngre?

– Det første og beste grepet vi kan ta, er å lage innhold som appellerer til de yngre seerne. Noe av det vil bli lagt ut gratis med reklame, noe vil havne bak betalingsmuren på Dplay. (Vilkår)