Fredag kveld var det duket for premiere på første sesong av «Skavlan» etter overgangen til TV 2, og dermed første anledning til å måle styrke for TV 2s «diamantrekke» og NRKs «gullrekke».

Mens 440.000 så Fredrik Skavlan i samtale med gjester som Jimmie Åkesson og Mikael Persbrandt, så 612.000 mennesker på Anne Lindmo på NRK.

– Jeg tror nok TV 2 hadde håpet på høyere tall på «Skavlan». Det er mulig at ikke alle seerne har fått med seg at «Skavlan» har flyttet til TV 2 og at premieren var på fredag, så kanskje tar tallene seg opp utover høsten, sier tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

TV 2-fredagen fortsatte med «Senkveld» med Stian Blipp og Helene Olafsen som programledere, og ble sett av 582.000 personer.

– Dette var over all forventning. Vi har vært veldig spente på våre to premierer. «Senkvelds» nye programlederpar har gjort en strålende jobb, og vi er veldig fornøyd med «Skavlan» i direkte konkurranse med NRKs «Lindmo», sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

«Bare ett av parametrene»

– Vi har forventet at det blir konkurranse mellom «Lindmo» og «Skavlan». Samtidig har «Skavlan» vært på luften med innholdet sitt i ulike former i flere dager, noe som er en del av vårt prosjekt, sier Rønningen.

Deler av intervjuene fra «Skavlan»-premieren ble gjort tilgjengelig på TV 2 Sumo fra torsdag kveld, og hele sendingen lå tilgjengelig i strømmetjenesten fredag klokken 17.

– Vi er ikke så opptatt av hvor man ser «Skavlan», bare man får med seg innholdet. Lineærtallene er bare ett av parametrene. Men når det er sagt er vi fornøyd med tallene, og dette er heller ikke avgjort etter én fredag. Høsten er lang, og dette er et maraton som skal jobbes med hver uke, sier Rønningen.

«Ikke heldig»

Wiberg forteller at TV 2 har estimert med nærmere 600.000 seere på «Skavlan». Tar ikke seertallene seg opp utover høsten, kan det by på problemer for TV 2.

– På kort sikt er ikke dette ille, men TV 2 trenger høyere tall for at «Skavlan» skal bli en suksess. De har også estimert med høyere tall til annonsørene, og det er ikke heldig dersom seertallene er lavere enn forventningene, sier Wiberg.

Fredrik Skavlans TV 2-debut hadde et seertall på 440.000, mens Anne Lindmo på samme tid samlet 612.000 seere på NRK.
Fredrik Skavlans TV 2-debut hadde et seertall på 440.000, mens Anne Lindmo på samme tid samlet 612.000 seere på NRK. (Foto: TV 2)

Kanaldirektør Rønningen i TV 2 er ikke bekymret.

– Hvis du ser fredag kveld på TV 2 samlet, så tror jeg vi leverer en fantastisk pakke for annonsørene. Vi har stor oppslutning i den kommersielle aldersgruppen, og mener vi står stødig for reklamekjøperne, sier Rønningen.

Wiberg tror gjesteliste vil ha betydning for hvem som vinner tv-seerne fredagskveldene fremover. Denne fredagen besto Anne Lindmos gjesteliste av Sven Nordin, Ezinne Okparaebo, Andreas Wahl og Highasakite. Fredrik Skavlan fikk besøk av Jimmie Åkesson, Mikael Persbrandt og Stig-André Berge.

– Det var en sterk gjesteliste fra «Skavlan» denne gangen, men jeg tror kanskje ikke alle hadde fått med seg at det var tid for premiere. Det blir spennende å se hvordan det utvikler seg når NRK og TV 2 kommuniserer sine gjestelister utover høsten, sier Wiberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Finanskrisen forklart på halvannet minutt
Da den amerikanske banken Lehman Brothers gikk konkurs 15. september 2008, stoppet verden opp.
01:32
Publisert: