Fredrik Skavlan as leverte i 2017 et årsresultat på 11,6 millioner kroner, mot 10,2 millioner året før.

– Det har vært helt regulær drift. Resultatet ble litt bedre enn året før, men det er egentlig tilfeldigheter, sier styreleder Ole Johan Prytz.

Fredrik Skavlan tok ut 9,65 millioner kroner: 1,4 millioner i lønn og 8,25 millioner kroner i utbytte, hvorav 7,5 millioner av dette er ekstraordinært utbytte delt ut i 2017. Prytz forklarer at det ekstraordinære utbyttet handler om skattetekniske hensyn. Endringer i skattesatsene gjorde det gunstigere å motta utbytte i 2017 enn å vente til 2018.

– Det er utenfor Fredriks kontroll. Han er opptatt av å lage god tv, mens andre tar seg av den økonomiske biten, sier Prytz.

Verdier for 36 millioner kroner

Fredrik Skavlan as er morselskap til Fredrik Skavlan ab, tv-profilens aksjeselskap i Sverige, og produksjonsselskapet Monkberry as, som blant annet står for produksjonen av talkshowet Skavlan.

Skavlan eier 75 prosent av aksjene i Monkberry, og 100 prosent av aksjene i de to andre selskapene. Gjennom de tre selskapene har han etter utbetaling av utbytte verdier på til sammen 36 millioner kroner, i form av egenkapital og lån til eget selskap. Inkludert i dette tallet er en gjeldspost til nærstående på 6,95 millioner kroner.

«Et helt standard år»

DN skrev tidligere at Monkberry for 2017 leverte et driftsresultat på 0,4 millioner kroner, en marginal nedgang fra resultatet fra 2016, som var på 0,5 millioner.

– Det var et helt standard år for oss. Vi har brukt en del midler på produksjon i London og New York, og det bærer resultatet preg av, sa styreleder Ole Johan Prytz i Monkberry til DN da.

Prytz uttalte også at det ennå ikke er mulig å si hvordan overgangen til TV 2, som Skavlan meldte om i juni, vil slå ut på regnskapssiden.(Vilkår)

Denne låven ble bygget i 1936, men se hva den passer perfekt til i 2018.
03:25
Publisert: