Serien er basert på George R.R. Martins bestselgende romaner om maktkamper mellom rivaliserende klaner i sju oppdiktede kongedømmer, og er nominert til flest priser under årets utdeling, som er amerikansk fjernsyn svar på Oscar.

Blant annet er «Game of Thrones», som norske Kristoffer Hivju har en rolle i, nominert til prisen for beste dramaserie.

Det er allerede planlagt en femte og sjette sesong av den populære TV-serien, som er produsert for Home Box Office (HBO). I alt stiller fjernsynsnettverket på Emmy-festen med 99 nominasjoner, sammenlignet med 31 nominasjoner for streaming-giganten Netflix.

Den 66. utgaven av Emmy-utdelingen finner sted på Nokia Theater i Los Angeles i delstaten California i USA. Startskuddet går klokken 17 lokal tid (klokken 02 norsk tid).

Amerikanske Seth Meyers, som blant annet er skuespiller, produsent og komiker, er vert for prisutdelingen. På scenen vil også andre kjendiser som komikerne Stephen Colbert og Jimmy Fallon bli å skue.

18 nominasjoner til Fargo

TV-serien «Fargo», som er inspirert av Coen-brødrenes film fra 1996 med samme navn, er nominert i hele 18 kategorier. Blant annet kan Billy Bob Thornton vinne pris for beste hovedrolle i en miniserie eller film.

Fjorårets vinner av prisen for beste drama, «Breaking Bad», er igjen blant konkurrentene om den gjeve prisen. Femte og siste sesong av serien ble sendt på amerikanske TV-skjermer for nesten ett år siden.

Bryan Cranston, som i serien spilte den kreftrammede kjemilæreren Walther White som begynner å selge narkotika, er nominert som beste skuespiller. Prisen gikk i fjor til Jeff Daniels fra «The Newsroom», som i år igjen er nominert til prisen.

I tillegg til «Breaking Bad» og «Game of Thrones» konkurrerer også «Mad Men», «True Detective», «House of Cards» og «Downton Abbey» om prisen for beste dramaserie.

Hedrer Robin Williams

Emmy-festen vil også bli preget av skuespiller Robin Williams rystende bortgang den 11. august. Williams' venn Billy Crystal vil hedre Oscar-vinneren under til minne om-delen av programmet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.