– Jeg har et hjerte for ungt innhold, og selv etter mange år i P3 brenner jeg fortsatt for det unge publikumet og vil fortsatt utvikle innhold for dem. Og så tenker jeg det er masse å utforske om nettdrama. Det engasjementet vil jeg ta med meg hit, sier Nora Ibrahim.

Ibrahim har siden i høst vært konstituert redaksjonssjef i P3 tv i NRK, en stilling hun skal fortsette i frem til sommeren. I august begynner hun som utviklingssjef for «scripted og non-scripted» – altså dramaserier og tv-konsepter i The Oslo Company, som ble startet av reklame- og tv-toppene Christian Steen og Trond Kvernstrøm i 2016.

Ibrahim er kanskje tidligere mest kjent for å være produsent for programmer som «Faten tar valget» og dramaserien «17» en serie om ungdommer i Groruddalen som hadde premiere på NRK i høst. Nå forlater hun statskanalen, der hun har vært ansatt i snart syv år.

– Utvikling er noe jeg har drevet mye med i NRK og P3. Der har vi sjelden sesong to av noe, så det har vært konstant utvikling. Det er noe jeg brenner for – og dette selskapet er veldig spennende, sier hun.

Tar med NRK-metodikk

Til Oslo Company skal hun ta med seg metodikken bak NRKs ungdomssuksesser de siste årene: Grundig research og haugevis av intervjuer med publikum og målgruppene man lager serier for, står i sentrum i konseptutviklingen.

– Det jeg har lært, er at man må legge antagelsene til side når man lager denne typen serier. Vi blir eldre, jeg kommer ikke fra Groruddalen og aner ikke hvordan det er å være 17 år i Groruddalen nå. Men ved å snakke med dem og bli kjent med dem skjønner man mer av hvilke problemstillinger de står oppi og hva de er engasjert i. Tar man det med inn i programmene man skaper, blir programmene spissere, de treffer bedre og skaper mer engasjement i kjernepublikumet til serien, som igjen gjør at serien blir snakket om og delt, og så sett av flere.

Mange prosjekter på gang

The Oslo Company skal produsere serien «Kommando» sammen med Viafilm for strømmetjenesten Viaplay – med Per Olav Sørensen som regissør. Selskapet og Sørensen står også bak Netflix-serien «Hjem til jul», som kommer senere i år. Der har Ida Elise Broch hovedrollen, mens Kvernstrøm, Steen og Anders Tangen er produsenter.

I tillegg produserer selskapet «Senkveld», som går på TV 2 på fredagskveldene.

Hun tar over som utviklingssjef fra mannen som headhuntet henne til The Oslo Company – Jon Peder Olrud (42), som blir kreativ leder for tv og drama i selskapet.

– Vi ønsker å ha en mer innsiktsbasert, målgruppeorientert metodikk når vi utvikler nye konsepter, noe hun har erfaring med. Hun er ung, har veldig mye erfaring med digital publisering. Hun har aldri jobbet med et program som er lansert primært på lineær-tv, kun med programmer som er blitt publisert digitalt primært. Det er komplementerende til meg og Trond Kvernstrøm, som kommer mer fra de lineære, sier Olrud.

Skal ansette flere

Administrerende direktør Christian Steen (43) i The Oslo Company forteller at byrået ønsker å kombinere erfaring og talent fra hele bransjen.

Trond Kvernstrøm (til venstre) og Christian Steen står bak The Oslo Company.
Trond Kvernstrøm (til venstre) og Christian Steen står bak The Oslo Company. (Foto: Mikaela Berg)

– Med de store endringene innen reklame- og mediebransjen, så er det viktig for oss hele tiden å lete etter mennesker som både har kompetanse og nok mot til å utfordre status quo. Nora er et godt eksempel på dette

Steen sier The Oslo Company ønsker å utfordre bransjen og seg selv med nye tanker og ideer.

– Da er det veldig kult, og en fin bekreftelse, at vi har muligheten til å plukke fra øverste hylle hos NRK når vi finner de rette personene, sier Steen.

Konstituert redaktør i P3, Ingjerd Østrem Omland, skriver i en tekstmelding at baksiden av å ha noen av de flinkeste folkene, er at de er attraktive for andre.

– Det er alltid kjedelig når flinke folk og gode kolleger slutter. Samtidig ønsker vi Nora lykke til videre, Oslo Company er heldige, skriver hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.