– Det har vært et alminnelig og bra år i 2016, med gode inntekter. Skavlan var veldig aktiv i 2016, sier styreleder i Fredrik Skavlan as, advokat Ole Johan Prytz.

«Skavlan»-programleder Fredrik Skavlan har tv-kontrakt både i Norge og Sverige – og programmet ble i 2016 tildelt Gullruten for årets underholdningsprogram.

Økonomisk har programmet vært lønnsomt for Skavlan. I 2016 hadde aksjeselskapet rekordhøye driftsinntekter på 9,9 millioner kroner. Forrige rekord var i 2014, da selskapet hadde inntekter på 9,1 millioner kroner

Resultatet før skatt endte på 12,1 millioner kroner, etter finansinntekter på 4,8 millioner kroner.

Litt svakere fra Monkberry

I tillegg til å være programleder, er Skavlan fast tegner i Aftenposten og foredragsholder. Skavlan eier også 75 prosent av produksjonsselskapet Monkberry.

– Han er på farten, sier Prytz.

Monkberry omsatte i 2016 for 24,7 millioner kroner, en liten nedgang fra året før. Driftsresultatet falt samtidig med 75 prosent, fra to millioner kroner til 0,5 millioner.

Det meste av inntektene i dette selskapet skyldes egenproduserte «Skavlan», men Monkberry har også produsert andre satsinger rundt Skavlan-reporter Niklas Källner. 

Styreleder Prytz, som også er styreleder i Monkberry, sier 2017 ser «helt normalt» ut.

– Skavlan har fullt fokus på produksjonen av «Skavlan», sier Prytz. 

Skatteregler

Regnskapet for 2016 viser imidlertid lavere finansinntekter og resultat enn 2015. Det kommer av endrede skatteregler, som i 2015 førte til at selskapet tok utbytte fra det svenske selskapet og Monkberry inn som finansinntekter i Skavlan as. Disse pengene ble imidlertid tilbakeført til de andre selskapene i ettertid, opplyste Prytz overfor DN i fjor.

Årsresultatet etter skatt endte på 10,2 millioner kroner. Skavlan tok i 2016 et utbytte på 750.000 kroner.

DN har vært i kontakt med Fredrik Skavlan, som henviste til styreleder Prytz for kommentarer.(Vilkår)