Det opplyser TV 2 på sine nettsider.

Fra før er det NRK som har rettighetene frem til 2022, etter dette skal de altså dele rettighetene ut tiåret.

DN har tidligere skrevet om at Nordic Entertainment Group (Nent) som blant annet eier TV3 og Viasat, tok en stor bit av vintersportsrettighetene til NRK.

– Vi er glade for at vi sammen har klart å sikre skiskyting på frie og åpne kanaler for publikum i Norge. Slik rettighetsmarkedet har utviklet seg, er det krevende for en allmennkringkaster som NRK å kjøpe de største rettighetene alene. Denne avtalen gir oss fortsatt en sterk posisjon på vintersport i ti år fremover, sier Thor Gjermund Eriksen til TV 2.

Rettighetene forvaltes av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). President Olle Dahlin sier han har troen på at TV 2 og NRK vil kunne formidle idretten til et stort publikum.

– NRK har gjennom 20 år gjort nettopp dette. Vi har stor tro på at NRK og TV 2 sammen vil gjøre produktet enda sterkere, sier Dahlin.

Rettighetspakken de to kanalene har sikret seg inneholder følgende:

  • 58 verdenscuprenn renn per sesong
  • Årlig VM med 12 øvelser per år (unntatt OL-år)
  • Årlig EM, Junior-VM og Ungdoms-VM
  • 8 helger med IBU-cup hver sesong

TV 2 og NRK har tidligere samarbeidet om rettighetene til blant annet VM i fotball. De to partene har ikke kommet frem til en fordeling av innholdet de skal forvalte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.