Bare i fjor solgte selskapet tv-avtaler, leketøyseffekter og andre produkter fra serien, som omhandler Peppa og vennene hennes, for over åtte milliarder kroner.

Det viser tall den britiske avisen The Guardian har fått fra selskapet etter offentliggjøringen av deres årsresultat denne uken.

Finansdirektør Giles Willits i Entertainment One er sikker på at veksten ikke kommer til å avta med det første, og tror «Peppa»-salget kan passere 18 milliarder kroner innen fem år.

– Vi har akkurat lansert serien i USA, og der har det allerede bygd seg opp et momentum. Vi ser også store muligheter i markeder som Frankrike og Kina, sier han til The Guardian.

LES OGSÅ: Tjener millioner på Thorbjørn Egner-arven dnPlus (DN+)

Avisen har tidligere anslått at det finnes over 12.000 lisensierte «Peppa Gris»-produkter til salgs over hele verden.

Sendes i over 180 land

I oktober i fjor kjøpte Entertainment One 70 prosent av aksjene i animasjonsselskapet Astley Baker Davies, som eier rettighetene til barne-tv-serien, for over 1,7 milliarder kroner.

De tre skaperne bak serien, Mark Baker, Neville Astley og Phil Davies, kunne dermed innkassere godt over en halv milliard hver på barne-tv-serien som er blitt sendt i Storbritannia siden 2004.

I Norge sendes «Peppa Gris» på NRK Super, mens det er forlaget Gyldendal som eier rettighetene til bøkene med samme navn. På verdensbasis sendes tv-serien i 180 land, og siste kanal ut var den statlige kinesiske kringkasteren CCTV, som når ut til over en milliard tv-seere.

 

Se video:

Denne motorsykkelen er laget med en 3D-printer
Her blir verdens første 3D-printede motorsykkel avduket. Den har fått navnet Light Rider og er produsert av flyselskapet Airbus .
00:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.