– Dette var like klart for oss som at julaften er 24. desember hvert år. NRK hadde både finale på «Mesternes mester» og «Melodi Grand Prix» denne helgen. Det er grunnen til at tallene har fått en knekk, men det var vi svært forberedt på, sier pr- og mediesjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Etter en god start på sesongen, med snitt på over 300.000 seere, ble lørdagstallene et lite hyggelig gjensyn med høstens elendige seertall for Fredrik Skavlan.

På grunn av finalen i «Melodi Grand Prix» landet talkshowet på 167.000 seere og markedsandel på 11,9 prosent. Det er en kraftig nedgang fra forrige lørdags snitt på 305.000 seere og andel på 33,3 prosent.

Det er tidenes dårligste «Skavlan»-tall. Det forrige bunnpunktet kom i høsten siste program som kun hadde 183.000 seere. Da tok TV 2 grep og flyttet «Skavlan» til lørdag klokken 22.30.

«Helt naturlig»

– Vi er veldig fornøyd med tallene til Skavlan denne sesongen. Det er helt naturlig at tallene faller under denne type eventer, men vi skal løfte oss neste helg, sier Dahl.

Fredrik Skavlan fra en tidligere sending med Kevin Vågenes og Isabella Löwengrip hos Skavlan.
Fredrik Skavlan fra en tidligere sending med Kevin Vågenes og Isabella Löwengrip hos Skavlan. (Foto: Ray Tang/TV 2)

MGP-finalen som ble vunnet av Keiino ble sett av 961.000 mennesker og hadde en markedsandel på 62,1 prosent. Til tross for de sterke seertallene er det en nedgang fra fjoråret da finalen ble sett av én million mennesker og hadde en andel på 68,6 prosent.

Sjokkovergangen fra NRK til TV 2 i høst ble brutal for Fredrik Skavlan. Mens han i glansdagene hadde over én million tv-seere, var forrige høst preget av seertall mellom 200.000 og 300.000 seere.

Mestere fenget

Helgens mest sette program var finalen i «Mesternes mester» på NRK som ble sett av 1,156 millioner nordmenn fredag kveld. Det ga en andel på 72,6 prosent. Rikskringkasteren gjorde også stor suksess med sportssendingene.

Søndagens femmil på ski, som ble vunnet av Hans Christian Holund ble sett av 992.000 nordmenn og hadde en andel på 87,1 prosent. Tremilen for kvinner, der Therese Johaug tok gullet, ble sett av 795.000.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå har det virkelig tatt av for Tesla i Norge. Her ser du hvorfor det neppe vil gi seg med det første
00:50
Publisert: