På sesongpremieren av NRKs lørdagssatsing «Den ultimate agent» var det en halv million seere som benket seg for å se spionreality-serien. Siden den gang er seertallene nærmest halvert: 290.000 tv-seere fikk med seg lørdagens program, hvor Chloe Friberg gikk helt til topps i konkurransen og dermed kunne smykke seg med tittelen «Den ultimate agent».

DN har tidligere skrevet om de dalende seertallene til spion-serien, som i midten av februar nådde sitt foreløpige bunnpunkt med 192.000 seere.

«Ikke rocket science»

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK opplyser at de ikke er fornøyde med tv-tallene.

– Dette har vært en stor lørdagssatsing hos oss der vi ikke har klart å treffe seerne i like stor grad som vi hadde ønsket oss, sier han.

– Vurderer dere en ny sesong?

– Vi skal diskutere det, men vi har ikke hatt den endelige evalueringen hvor vi har gått grundig gjennom hva som funket og hva som ikke funket så bra, sier Halvorsen.

Realityserien «Den ultimate agent» er lagt til «spionbyen» Budapest, hvor 16 deltagere har fått en rekke oppgaver å løse, før en deltager har måttet pakke spion-kofferten på slutten av hver episode.
Realityserien «Den ultimate agent» er lagt til «spionbyen» Budapest, hvor 16 deltagere har fått en rekke oppgaver å løse, før en deltager har måttet pakke spion-kofferten på slutten av hver episode. (Foto: Sarosi Zoltan/NRK)

Ifølge ham vil en beslutning bli tatt etter den planlagte evalueringen, men opplyser at det hadde vært enklere å si ja til en ny sesong dersom seertallene hadde sett annerledes ut.

– Det er ikke akkurat rocket science, sier han.

Håper på sesong to

Programleder for programmet, Martin Giæver, mener derimot det krever flere sesonger før et format setter seg.

– Jeg synes selv at programmene ble bedre og bedre for hver uke. Det er fordi vi ble bedre til å lage dem. Vi har lært masse som gjør at en sesong to vil bli enda mer underholdende, skriver han i en epost.

Han beskriver det som «utrolig kult» at NRK tør å satse på et helt nytt programkonsept som «Den ultimate agent».

– Jeg synes det er bra at man satser på norskprodusert, ambisiøst innhold. Jeg mener NRK er et sted der det skal være lov å teste nye programmer.

Skeptiske

Det er ikke bare tv-seerne som har vært skeptiske til spionreality i beste sendetid på NRK lørdag kveld. Både VG og Dagbladet ga serien terningkast to.

Dagbladet kaller serien «James Bond på valium» og anmelder Tom Stalsberg skriver at serien er «helt uten nerve, noe vinnende vesen eller spenning». VGs anmelder Morten Ståle Nilsen skriver at serien er en «etterretningsbjørnetjeneste». (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Anita Hoemsnes: Jobbe deltid noen år? Så mye taper du i pensjon
00:59
Publisert: