Høsten har vært en stor suksess for Anne Lindmo. Etter at hun tok over Fredrik Skavlans plass på fredagskvelden har hun på sitt beste dratt over 800.000 seere, men de to siste ukene har hun gått på en kraftig smell.

For to uker siden mistet hun 213.000 seere på grunn av åpningskampen mellom Magnus Carlsen og Fabiano Caruana i sjakk-VM og landet på 583.000. Med konkurranse fra både sjakk og den viktige landskampen mellom Norge og Slovenia i Nations League ble ikke denne fredagen stort bedre.

Talkshowet endte opp med et snitt 599.000 seere, som ble servert intervjuer med hekkeløper Karsten Warholm, nobelprisvinner Edvard Moser, skuespiller Bjarte Hjelmeland, og et musikalsk innslag fra Anne Grete Preus.

Lindmos tv-tall førte til at hun falt bak Stian «Staysman» Thorbjørnsens musikkprogram «10 på topp», som endte på 612.000 seere. Dette programmet starter klokken 20.05, og slapp derfor unna «landskampseffekten» som startet klokken 20.45.

«Nytt på nytt» har tidligere i høst hatt seertall opp mot én million seere, men også dette programmet fikk en kraftig nedgang og endte på 752.000 seere og en andel på 49,5 prosent.

«Skavlan» har slitt i motgang etter overgangen til TV 2. Mens han i glansdagene hos rikskringkasteren dro opp mot én million seere, landet han for to uker siden på rekordlave 231.000 seere.

På grunn av landskampen ble Skavlan flyttet til lørdag og etter «Skal vi danse»-finalen, men på grunn av tekniske feil i overføringen av tv-tallene mellom TV 2 og Kantar TNS vil ikke tv-kanalens helgetall komme før tirsdag.

Dette er ikke første gang. Også tidligere i høst har tekniske feil forsinket «Skavlan»-tallene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

«Drømmebadet» ble et eneste stort mareritt. Ble funnet 2000 byggefeil
Entreprenøren er en av landets største, og står bak Munch-museet og verdens største trehus.
02:19
Publisert: