– Vi har lånt ut Per Olav Sørensen til et svensk selskap som er i produksjon med Netflix, skriver Trond Kvernstrøm i en epost til DN.

Den tidligere TV 2-toppen Kvernstrøm har gründet produksjonsselskapet The Oslo Company, som Sørensen har vært tilknyttet siden februar i fjor.

Regissør Per Olav Sørensen, som tidligere har jobbet med tv-serier som «Halvbroren», «Nobel» og «Kampen om tungtvannet», bekrefter overfor DN at han skal regissere en serie for Netflix.

På grunn av det strenge hemmelighetskremmeriet rundt alle Netflix-produksjoner, er det imidlertid alt han kan si.

– Jeg kan kun bekrefte at jeg har regi på en originalserie fra Netflix, men må dessverre vente noen uker med å fortelle om hvilken, skriver han i en tekstmelding til DN.

19. april la Sørensen ut et bilde på Instagram, som han markerte med emneknaggen «Netflix».

Netflix annonserte svensk tv-serie

Netflix holdt denne uken en konferanse i Roma for å presentere noen av sine største nyheter og kommende satsinger. I et intervju med DN og flere andre nyhetsmedier torsdag, annonserte strømmegiganten en nordisk tv-serie, en svensk serie som skal produseres og finansieres av Netflix.

Den skal baseres på kriminalromanen «Størst av alt» av Malin Persson Giolito.

Boken handler om tenåringen Maja, som blir dratt for retten mistenkt for drap etter å ha vært eneste overlevende i en skoleskyting i Stockholm.

Sørensen vil ikke bekrefte overfor DN om det er denne serien han for tiden jobber med.

«Størst av alt» skal produseres av det svenske selskapet FLX, som ikke vil kommentere hvorvidt Sørensen skal ha regi på serien.

President Eric Barmack for internasjonale Netflix-originaler, sier til DN at produksjonen av serien så vidt har begynt.

– Vi er i gang med castingprosessen. Det er et veldig bra manus, og vi håper vi kan hedre det folk likte med boken. FLX har gjort en kjempegod jobb så langt, sier Barmack.

Størrelsen på budsjettet til serien er foreløpig ikke bekreftet.

Satser internasjonalt

På konferansen i Roma annonserte strømmegiganten at de planlegger å lansere rundt 30 lokale produksjoner i løpet av 2018, flere av disse i Europa.

Totalt har Netflix over 55 filmer og serier i produksjon over hele Europa, både egne produksjoner og samproduksjoner med europeiske kringkastere.

Satsingen på internasjonalt innhold er en viktig del av Netflix' strategi satsing for å møte den økende konkurransen fra rivalene HBO og Amazon samt nye store aktører som Facebook, Hulu og Disneys strømmetjeneste i 2019.

– Folk vil se og høre seg selv på skjermen, og gode historier fungerer alltid internasjonalt. For oss er det enklere å ta risiko på internasjonale serier fordi vi gjennom abonnementsbasen vår allerede har et publikum på plass til å støtte det opp, sier Barmack i Netflix.

Visepresident Kelly Luegenbiehl for internasjonalt innhold i Netflix henviser til store suksesser som spansktalende «Narcos», tyske «Dark» og brasilianske «3%» for å understreke viktigheten av lokale produksjoner for selskapet.

– Det er fantastiske filmskapere rundt omkring i verden, og vi vil la dem ta historiene sine ut i verden. Ofte finner vi at jo mer lokalt og autentisk et program er til landet det er produsert i, jo mer populært blir det. Dubbing og teksting bidrar også til å gjøre slike serier mer tilgjengelig for et bredere publikum, sier Luegenbiehl.

De siste månedene har Netflix også sikret seg eksklusive avtaler med noen av tv-verdens største produsenter, som «Grey's Anatomy»-skaper Shonda Rhimes og Ryan Murphy, en av hjernene bak musikalsuksessen «Glee».(Vilkår)