Verken Sverigedemokraterna eller deres leder Jimmie Åkesson har planer om å kreve noen unnskyldning fra Fredrik Skavlan etter intervjuet med Åkesson forrige uke.

Pressesekretær Henrik Vinge i SD sier til Sveriges Television at partiet ikke har noen planer om å kreve en unnskyldning etter intervjuet som fikk mange TV-seere til å rase.

– Nei, det synes jeg ikke vi kan gjøre. Det er jo alltid slik at når man stiller opp til et intervju, så er det programlederen og produksjonsteamet som avgjør hvilke spørsmål som skal stilles.

Han sier Åkesson er vant til tøffe intervjuer.

– Men jeg tror han ble overrasket over at konseptet var litt annerledes for ham enn det har vært for andre, sier Vinge,

– Det som skjedde var at selve stemningen og intervjuteknikken ble forandret. Jeg tror mange har sett kontrasten mellom hvordan Jimmie ble intervjuet og hvordan andre er intervjuet og reagert fordi de mener at han har fått en annen behandling, sier Henrik Vinge.

Skavlan sier han forstår at noen reagerer, men understreker samtidig at «Skavlan» ikke bare skal være et «koseprogram», men også et journalistisk program med plass til de litt vanskeligere spørsmålene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Kraftig DNO-fall

Tesla-sjefen varslet nytt produkt på Twitter

Denne flyplassen kan ha fått ulovlig statsstøtte