Bjørgens triumf på kvinnenes tremil søndag morgen ble sett av 726.000 seere.

Det var likevel ikke bare på pallen Bjørgen ble best. En seerandel på 93 prosent under tremilen sørget også for den beste seerandelen på en enkeltøvelse i årets OL for TVNorge, ifølge kanalen.

Herrenes femmil klokken seks lørdag morgen ble sett av 407.000, med en seerandel på 88 prosent.

Skiskytterstafetten for herrer ble sett av 627.000 lørdag.

Tomrom etter OL

Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i TVNorge og Discovery Networks sier seg godt fornøyd med siste helg med gjengen i Pyeongchang.

– Dette har vært et drømme-OL for oss, med fantastiske prestasjoner av de norske utøverne og flere rekordtall for oss. Vi ser også at OL har fungert som et viktig promovindu for oss. Og at vårens store programpremierer har truffet godt på hoppkanten, sier han.

Tomrommet etter vinterlekene har også begynt å melde seg for kanalen. Heldigvis varer det ikke lenge, påpeker Skoland.

– Akkurat nå føles det litt tomt. Det blir rart å gå gjennom netter og hverdager uten norske medaljer. Da er det gledelig at vi er kommet godt i gang med de norske produksjonene. Og videre gleder vi oss til å komme i gang med Eliteserien, som starter om under to uker.

To ganger Bjørgen

Marit Bjørgen var også medvirkende i en av TVNorges bestenoteringer under OL hva gjelder seertall.

På det meste så 1,2 millioner tidenes vinter-olympier sikre stafettgull til det norske kvinnelaget lørdag 17. februar. Sendingen fikk et snitt på én million seere.

Det var nok til å gjøre den til vinter-OLs nest mest sette i snitt, etter fellesstarten i skiskyting for menn den 18. februar, med 1.064.000 seere. Discoverys tredje mest sette øvelse kom på langrennsstafetten for herrer, med 835.000 seere.

Siste OL-effekt

OL-effekten ble også gjeldende på TVNorges premiereprogrammer søndag.

Premieren på humorserien «Neste sommer» ble sett av 482.000, de beste premieretallene siden premieresesongen i 2014.

For «Thomas Giertsen: Helt perfekt», en annen av kanalens humorsatsinger, åpnet med 335.000. En økning på 50.000 fra programmets sesongpremiere i fjor.

Tidligere har Ylvis-brødrenes «Stories From Norway» og «71 grader nord – Norges tøffeste kjendi» tjent godt på OL-effekten.(Vilkår)