Ifølge mediebyrået Carat ble 479.000 seere fasiten for Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåkers nye humorsatsing på TVNorge, «Stories From Norway».

Godt som gull, ifølge TVNorge og Discovery Networks.

– Dette føles som å ta en ny olympisk medalje. Gutta er så fantastisk flinke, og jeg har hatt så innmari troen på dette prosjektet, da er det deilig å se at folk gir «Stories from Norway» en sjanse. Vi ser en olympisk effekt på seertallene, det hjelper tydeligvis å promotere programmene våre i OL-sendingene. Men sånne seertall kommer likevel ikke av seg selv. Her har vi å gjøre med to humortalenter av olympiske proporsjoner, sier programdirektør Eivind Landsverk.

Programmet hadde premiere klokken 21.30 mandag kveld, og trakk en seerandel på 33 prosent, ifølge Carat. I den kommersielle målgruppen mellom 15–49 år var andelen 42,5 prosent, ifølge Discovery Networks.

– Det må man kunne si er en god premiere. Jeg syns det er gode tall, og en veldig god start. Opp mot en halv million seere er alltid bra for TVNorge, sier radio og tv-sjef Morten Wiberg i Carat.

Stupetårnet​ ​på​ ​Hamar​ ​skulle​ ​koste​ ​1,5​ ​millioner kroner, ​ ​men​ ​sprang​ ​til​ ​30​ ​millioner innen tårnet sto ferdigbygd. Det ble temaet i første episode av «Stories From Norway», Ylvis-brødrenes nye underholdningsprogram på TVNorge.
Stupetårnet​ ​på​ ​Hamar​ ​skulle​ ​koste​ ​1,5​ ​millioner kroner, ​ ​men​ ​sprang​ ​til​ ​30​ ​millioner innen tårnet sto ferdigbygd. Det ble temaet i første episode av «Stories From Norway», Ylvis-brødrenes nye underholdningsprogram på TVNorge. (Foto: TVNorge)

Promokraften er med TVNorge

Wiberg tror promotering av programmet gjennom TVNorges OL-sendinger sannsynligvis har spilt en betydelig rolle for de gode premieretallene.

– Det har betydd mye. Promokraften i OL-sendingene er veldig stor. Programmet har jo høyere tall enn for eksempel kveldsprogrammet «OL-kveld». I tillegg står Ylvis sterkt i den norske befolkningen, sier Wiberg.

Tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom sier tidspunktene OL-utøvelsene fra Pyeongchang legger seg på i TVNorges sendeskjema, gir Discovery en unik mulighet.

– Ingen ville satt store premierer midt i et OL, fordi det ofte er øvelser inn i de beste sendetidene. På grunn av tidsforskjellen til Pyeongchang har TVNorge mulighet til å sende OL på dagen og store premierer på kvelden. Premiereprogrammene får dermed en helt annen drahjelp frem til de skal på klokken halv ti på kvelden, sier hun.

TV- og radiosjef Morten Wiberg i Carat
TV- og radiosjef Morten Wiberg i Carat (Foto: Nicklas Knudsen)

Søndag 25. februar markerer slutten for årets vinter-OL i Pyeongchang. Wiberg tror OL-kraften fortsatt kan følge Ylvis-brødrene videre i sendeskjemaet.

– Jeg tror folk likte premieren, men vi får se hva som skjer neste uke. Det er i utgangspunktet ingenting i veien for at de klarer å opprettholde disse tallene. Men det avhenger selvfølgelig av hva konkurransen blir på det tidspunktet, hva de andre kanalene kommer med, sier Wiberg.

Også Landsverk tror seertallene til Ylvis kan komme til å stige de kommende ukene.

– Jeg tror faktisk også vi kan se høyere seertall neste uke. Jeg har aldri i mitt liv sett maken til en sånn unisont positiv respons på et program som jeg så på Twitter og Facebook i går. Så dette blir spennende, sier Landsverk

Hattrick for TVNorge

De gode tallene på «Stories of Norway» er et tredje høydepunkt på kort tid for TVNorge-eier Discovery Networks, som i helgen virkelig fikk sving på OL-tallene under de norske utøvernes medaljefangst.

Innsatsen til Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Marit Bjørgen i årets OL har gitt gode seertall for TVNorge i februar. Nå gjør også Ylvis-brødrene sitt.
Innsatsen til Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Marit Bjørgen i årets OL har gitt gode seertall for TVNorge i februar. Nå gjør også Ylvis-brødrene sitt. (Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix)

På det meste fulgte 1,2 millioner nordmenn de norske utøvernes mange gulløp i Pyeongchang i helgen.

Også søndagens premiere på realityserien «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» ble en suksess for kanalen, med et seertall på 434.000 og en andel blant de kommersielle seerne mellom 15–49 år på 36,8 prosent, ifølge TVNorge selv.

Musikaldokumentar

I «Stories From Norway» lager Ylvis-brødrene musikalsk humor basert på virkelige hendelser fra Norge. I mandagens premiere sto historien rundt den mye omtalte budsjettsprekken til stupetårnet på Hamar for tur.

Neste mandag står Justin Biebers fuktige konsertopptreden på kulturhuset Chateau Neuf i Oslo for tur. Vann på scenen og berøringsforsøk fra tilskuerne da popstjernen skulle tørke opp vannpytten, var nok til at Bieber forlot scenen etter bare én låt.

«Stories From Norway» er Ylvis-brødrenes første program på TVNorge siden siste sesong av talkshowet «I kveld med Ylvis» i 2016.(Vilkår)