Seertallene på realityprogrammet «Den ultimate agent», som sendes på NRK hver lørdag, har stupt etter premieren med 501.000 seere.

Episode for episode har tallet sunket, og lørdag kom det foreløpige bunnpunktet: Kun 192.000 mennesker benket seg foran tv-en for å se vanlige mennesker teste ut livet som spion.

Det er et fall på nesten 100.000 fra episoden før.

Konseptet går ut på at 16 deltagere drar til Budapest. De blir delt inn i to lag, og får i løpet av en episode en rekke oppgaver som de skal utføre. På slutten av hver episode ryker en deltager ut.

Det hele har fått elendige anmeldelser. Både VG og Dagbladet ga serien terningkast to. Anmelder Tom Stalsberg i sistnevnte avis, skrev at serien er «uten nerve, noen vinnende vesen, eller spenning.»

– Her blir det nok ingen sesong to. Så lave seertall i beste sendetid på NRK er veldig sjelden. Dette har ikke vært noen suksess, sier Marianne Massaiu i Mediacom.

– De hadde vel tro på konseptet og man må tørre å sjanse litt, men her har det gått galt. Det er fint for TV 2 som får lov til å blomstre litt på lørdagskvelden, sier hun.

«Altfor dårlig»

«Den ultimate agent» ble utkonkurrert av «God kveld Norge» som hadde 414.000 seere, og «Skavlan» som hadde 336.000 seere.

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK innrømmer at tallene ikke er gode nok.

– Det er ikke så veldig avansert å mene noe om tallene. De er rett og slett altfor dårlige.

– Hvorfor har det gått som det har gått?

– Det er det vi analyserer nå. Jeg synes serien er blitt veldig bra. Vår foreløpige konklusjon er at det i den lineære verden er blitt slik at førsteprogrammet må funke veldig bra. Hvis ikke mister du folk, og de kommer ikke tilbake på grunn av det store tilbudet dagens tv-seere har.

– Og det betyr at første episode ikke var god nok?

– Det har tydeligvis ikke fenget tilstrekkelig. I reality er den første episoden den vanskeligste. Samtidig som man skal introdusere karakterene må man også ha tilstrekkelig action. Når vi kom til episode tre var dette en veldig god tv-serie, men så god tid har man ikke i dag.

– Hva er sannsynligheten for at det blir en sesong to?

– Så langt har vi ikke begynt å tenke ennå, men det er ikke veldig sannsynlig, sier han.

Sterk «Senkveld»-premiere

TV 2 gjorde også suksess med en sterk premiere på «Senkveld med Helene og Stian», som fikk 545.000 tv-seere og en andel på 44,2 prosent.

Helgens mest sette program var «Mesternes mester» med 924.000 seere og en andel på 59 prosent. «Nytt på nytt» fulgte etter med 870.000 seere.

Talkshowet «Lindmo» hadde 636.000 seere.

På TV 2 var søndagens «Farmen kjendis» mest sett med et snitt på 609.000 seere, og en andel på 42,6 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Karer, har dere kontroll? Petter Stordalen skal åpne Norges største hotell om kort tid. Rekker bygningsarbeiderne å bli ferdig til åpningsfesten?
02:06
Publisert: