Det melder konsernet i en pressemelding fredag formiddag.

Koren fortsetter dermed i rollen han har vært konstituert i siden juni. Han får dermed det overordnede ansvaret når Discovery-kanalene TVNorge og Eurosport skal sende sitt første OL fra Pyeongchang i februar.

– Det smeller godt når OL blir det første jeg leder i denne jobben. Men jeg har jobbet med så godt som samtlige vinter-OL siden Salt Lake i 2002, etter at jeg kom til NRK i 2000, og jeg får lede et lag som har jobbet med OL flere ganger før. Så jeg er trygg på at vi skal kunne levere et minst like godt OL som NRK og TV 2 har levert før oss, sier Eirik Koren i pressemeldingen.

Les også:

Neste generasjons medieleder

Koren tiltrer stillingen i januar. Han kom til Discovery fra stillingen som produksjonssjef i Europsport Norge i 2015, og har tidligere hatt arbeidsoppgaver innenfor tv-produksjon og -ledelse fra NRK og TV 2.

Administrerende direktør Tine Austvoll Jensen i Discovery kaller Jensen et stort ledertalent, og en representant for en ny generasjon medieledere.

Administrerende direktør Tine Austvoll Jensen i Discovery Networks Norway.
Administrerende direktør Tine Austvoll Jensen i Discovery Networks Norway. (Foto: Nicklas Knudsen)

– Han tenker innhold og publisering på alle plattformer. Jeg er derfor veldig glad for det er nettopp Eirik som skal lede oss gjennom OL i Pyeongchang i februar, som mest sannsynlig blir de mest digitale lekene noen gang vist på tv. Han vil også bli et verdifullt tilskudd til den norske ledergruppen, sier hun.

Sikret seg OL for 11 milliarder

Det er over to år siden det ble kjent at Discovery sikret seg visningsrettighetene for OL fra 2018 frem til 2024 for en pris til 1,3 milliarder euro, over 11 milliarder kroner etter daværende kurs.

De tok over rettighetene fra TV 2, som hevdet at de internasjonale musklene til TVNorges eier sørget for at NRK og TV 2 ikke kunne matche budet.

Med avtalen forpliktet Discovery Networks seg til å sende minimum 200 timer gratis fra sommer-OL og 100 timer gratis fra vinter-OL. Mange fryktet derfor at det ville bli dyrt å se OL på Discovery, etter at TV 2 sendte 700 timer gratis fra OL i Sotsji i 2014.

Nye regler som trådte i kraft i 2014 sikrer imidlertid at store, allmenne begivenheter skal gå på åpne tv-kanaler, uten at man skal måtte betale ekstra.(Vilkår)