«Ta vel imot kveldens første gjest. Han er en gromgutt fra Skien, han er «Beat for Beat»-kaptein og en god venn av meg. Atle Pettersen!»

Siden 9. mars har Stian Blipp (27) presentert profilerte gjester til sitt talkshow «Stian Blipp Show» som sendes fra hans hjemby Bergen. Det som ikke har vært like kjent, er at TV 2-programlederen også har bindinger til flere av dem rent forretningsmessig og økonomisk.

Skryter av samarbeidspartnere

NRK-programleder Atle Pettersen (27), som gjestet programmet i episode fire, er ikke bare en god venn av Blipp, men blir også representert av Anti Brandpeople, hvor Blipp har vært partner siden 2014 og eier 15 prosent av aksjene.

Selskapet jobber i hovedsak med å bygge personer som merkevarer. I 2015 omsatte Anti Brandpeople for nærmere 13 millioner kroner.

Atle Pettersen er derimot ikke den eneste fra merkevareselskapet som har vært på gjestelisten på «Stian Blipp Show»:

  • Blogger Sophie Elise Isachsen (22) er også i stallen til Anti Brandpeople, og har vært med i talkshowet både som gjest og deltager i det faste innslaget, «Charity Challenge».
  • Torsdag deltok også VGTV- og Snapchat-profil Vegard Harm (21) i den samme programspalten. Harm har vært tilknyttet Anti det siste året, og ble sammen med Sophie Elise omtalt som «to av Norges mest kjente trendsettere» av Blipp.

Jakter de beste gjestene

Programredaktør og humorsjef i TV 2, Alice Sommer, understreker i en epost at valg av gjester er tatt av en samlet redaksjon – og ikke Stian Blipp alene.

– «Stian Blipp Show» jakter alltid på de beste gjestene. Hittil i sesongen har vi hatt 29 gjester i studio pluss 28 kjente deltagere i ulike innslag. Men vi er selvsagt bevisst på problemstillingen du nevner også i valg av deltagere til spalten «Charity Challenge», hvor vi i løpet av sesongen gir bort én million kroner til veldedighet, skriver Sommer.

Avviser kobling

Hun svarer ikke direkte på DNs spørsmål om hvorfor TV 2 ikke har valgt å opplyse om at Stian Blipp har forretningsforbindelser til flere av gjestene. 

– I et lite land som Norge finner du neppe et underholdningsprogram som i løpet av en sesong ikke har en eller annen kobling mellom noen av gjestene og programleder, skriver Sommer.

Stian Blipp var opptatt med opptak fredag ettermiddag, og hadde ikke anledning til å svare på DNs spørsmål. Blipps manager og partner i Anti Brandpeople, Marte Schei, skriver i en epost at det er TV 2 som har det redaksjonelle ansvaret for «Stian Blipp Show».

– Anti Brandpeople har ingen annen kobling til hverken produksjonsselskapet eller TV 2 i denne sammenheng, og fungerer kun som Stian Blipp sitt management.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse løper i Usain Bolts fotspor
Champs er Jamaicas største idrettsarrangement. Bak de kritthvite karibiske strendene, backbeatrytmer og lokalpils, kjemper Jamaicas yngste spurtfantomer som om livet stod på spill. Møt de raskeste menneskene i verden.
02:10
Publisert: