Feelgood melder i en pressemelding tirsdag ettermiddag at det har kjøpt opp humorbyrået iStage Entertainment as, som er managementet og bookingbyrået startet opp av komikerprofilene Nils-Ingar Aadne, Terje Sporsem, Dag Sørås og daglig leder Stian Morten Pettersen.

– Vi kom i en dialog etter et samarbeid på enkelte prosjekter. Dette var en mulighet til å ta det vi har bygd opp over fire år i iStage et steg videre. Feelgood har lang fartstid og store profiler, og jeg tror vi kan få til noe fint sammen istedenfor å holde på hver for oss, sier gründer og styreleder Aadne til DN.

Daglig leder Stian Morten Pettersen (fra venstre) i iStage, komiker Dag Sørås, administrerende direktør Lasse Hallberg i Monday Production, komiker Terje Sporsem og styreleder Nils-Ingar Aadne i iStage.
Daglig leder Stian Morten Pettersen (fra venstre) i iStage, komiker Dag Sørås, administrerende direktør Lasse Hallberg i Monday Production, komiker Terje Sporsem og styreleder Nils-Ingar Aadne i iStage. (Foto: Feelgood)

Selskapet har tidligere produsert show med internasjonale komikerstjerner som Jimmy Carr og Bill Bailey, i tillegg til å være fast produsent på Aadne, Sporsem og Sørås' egne show.

Oppkjøpet medfører at den profilerte trioen går inn i stallen til Feelgood, som allerede inneholder navn som Harald Eia, Bård Tufte Johansen, Anne-Kat Hærland og Else Kåss Furuseth.

Styrker konsernet

– iStage Entertainment as er et sterkt og etablert selskap med veldig mange av humorbransjens fremste utøvere og produsenter knyttet til seg. Jeg gleder meg masse til å jobbe med denne gjengen, sier administrerende direktør Lasse Hallberg i Feelgood i pressemeldingen.

Komiker Nils-Ingar Aadne er gründer og styreleder i iStage.
Komiker Nils-Ingar Aadne er gründer og styreleder i iStage. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Hallberg er også direktør for moderselskapet Monday-gruppen, som i sommer kjøpte majoritetsandelen i Feelgood fra Sony Music Norway. Thomas Giertsen valgte da å beholde sin eierandel på 39 prosent i selskapet.

Monday-gruppen er et dansk underholdningskonsern som i tillegg til selskapene Feelgood Scene Film og tv og Feelgood Scene eier selskaper som Monday Production, Monday Sport og Monday Scripted. Konsernet har også kjøpt opp humorbyråene Teddy tv og Norsk Fjernsyn de siste årene.

Nå eier det også iStage, som ble stiftet i 2013. I tillegg til de tre eierkomikerne, har selskapet folk som NRK-profilene Siri Kristiansen og Selda Ekiz i stallen.

Administrerende direktør Lasse Hallberg i Feelgood og Monday Production.
Administrerende direktør Lasse Hallberg i Feelgood og Monday Production. (Foto: Fartein Rudjord)

Tar posisjon

Alle iStage-gründerne går inn på eiersiden i Feelgood scene som følge av oppkjøpet, melder selskapet i pressemeldingen. Hvor stor eierandel de får, er foreløpig ikke kjent.

Hallberg understreker at Feelgood med oppkjøpet av iStage styrker sin humorprofil og scene-, booking- og tv-virksomhet. Også Nils-Ingar Aadne understreker posisjonen dette vil gi i Humor-Norge.

– Sammen vil vi nå være godt posisjonert for videre suksess med Feelgood og Monday. Feelgood har lenge vært en av landets fremste humorprodusenter, og preget humor-Norge i mange år, sier han.(Vilkår)