Produksjonsselskapet Feelgood, der komiker og skuespiller Thomas Giertsen er gründer, selges til Monday Production as.

Selskapets hovedaksjonær har siden 2010 vært Sony Music Norway, som har eid 51 prosent av aksjene. Nå kjøper Monday hele denne andelen, samt andre minoritetseiere, og ender opp med en andel på 61 prosent. Giertsen beholder imidlertid sine aksjer, som tilsvarer i underkant av 39 prosent av selskapet.

Det er ikke opplyst om prisen på transaksjonen.

– Feelgood er et sterkt og etablert selskap med veldig mange av bransjens beste kreatører og gjennomførere. Selvfølgelig gleder jeg meg ekstra mye til å jobbe tett med Thomas igjen som jeg hadde gleden å bli kjent med for over 20 år siden når vi startet den første Mandagsklubben, sier Lasse Hallberg i en pressemelding.

Hallberg blir ny administrerende direktør i selskapet.

Lysekrone

Giertsen har troen på den nye eierkonstellasjonen.

– Jeg tror Monday er en riktig majoritetsaksjonær for Feelgood fremover og at deres eierskap vil styrke selskapet. Jeg gleder meg til å jobbe med dem og ikke minst til å jobbe med Lasse Hallberg igjen, det er altfor lenge siden sist, sier Giertsen, før han legger til:

– Jeg er sikker på at de andre ansatte i Feelgood også vil like å ha ham som sjef. Jeg har bedt om at vi tar ned lysekronen i inngangspartiet, så blir dette veldig bra, sier han, med referanse til da Hallberg fikk sparken i produksjonsselskapet Rubicon, etter å ha svingt seg i en lysekrone på en restaurant i Cannes.

 Han takker Sony for samarbeidet.

– Dette markerer et spennende nytt kapittel i Feelgoods historie. Feelgood vil med dette være godt posisjonert for videre suksess og fremskritt med Monday, sier Giertsen.

Tv-produsent Lasse Hallberg.
Tv-produsent Lasse Hallberg. (Foto: Fartein Rudjord)
https://www.dn.no/DNtv/video/2014/04/09/1657/lasse-hallberg-gjenforenes-med-lysekronen-i-cannes

 (Vilkår)